Obrenovac, 19.05.2019

NIJE SAMO DODATAK JELIMA


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 04.08.2018.
Ova biljka čini čuda za organizam!

Foto:Thinkstock
Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta je da se koristi samo kao dodatak jelima. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija i leči disajne puteve. Predlažemo vam nekoliko načina kako da iskoristite ovu biljku.

Stručnjaci kažu da je lovor veoma moćna biljka koja podmlađuje, poboljšava raspoloženje, čisti telo, rešava respiratorne probleme i slično, piše Remedi dejli. 

Pomaže kod nervoze i umora 

Kombinacija hemikalija u lovorovom listu deluje smirujuće na telo i psihu. Zapalite nekoliko listića u prostoru u kojem boravite i udišite taj dim. Ipak, nemojte to da radite pre spavanja, jer miris zapaljenog lovora može da vas razbudi. 

Čisti sluz iz pluća 

Lovorov list je stimulans disajnih puteva i može da pomogne pri izbacivanju sluzi iz pluća. Najbolji način je da stavite sveže ili suve listove u vruću vodu i da udišete paru. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To leči alergije i astmu. 

Pomaže kod dijabetesa 

Istraživanje je pokazalo kako konzumiranje tri grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Dobar je za probavu 

Stavljajte ga što više u hranu ili masirajte trbuh uljem lovora nakon obroka. To će da doprinese bržem izlučivanju i preradi hrane u želucu. 

Pravilan rad srca 

Organski spoj pronađen u lovoru jača zidove kapilara u srcu i pomaže pri eliminaciji lošeg holesterola iz tela. 

Leči upalu zglobova 

Ukoliko imate problem sa zglobovima, uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu. 

Efikasan i kod urinarnih infekcija 

Pomešajte prah od lovora sa mlekom i pijte ovaj napitak kada se pojave ovi problemi. Radi se o starom receptu za rešavanje urinarnih infekcija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE