Obrenovac, 23.05.2019

OBRATITE PAŽNJU!


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 05.06.2018.
Da li možete zaštititi kožu od sunca iznutra?

Foto:Shutterstock
Nega kože tokom letnjih dana je izuzetno važna, pogotovo ako volite da se sunčate.

Štetno zračenje sunca utiče negativno na više načina, a kada je reč o lepoti, na prvom mestu se nalazi stvaranje bora i isušivanje kože. Pored krema sa zaštitnim faktorom koje redovno kupujemo i biramo prema jačini, ali i mirisu i delovanju, predstavljena je i nova stvar – oralna zaštita kože.

Oralna “krema za sunčanje” kako ih mnogi nazivaju su lekovi koji iznutra štite kožu od slobodnih radikala i UV zračenja. Međutim, mnogi lekari kažu da oni nisu kompletna zaštita i da ne treba u potpunosti da zamenjuju kreme.

“Lekovi za zaštitu kože se uglavnom sastoje od antioksidanata koji se nazivaju ‘polypodium leucotomos’. Oni mogu produžiti vreme koje je osobi potrebno da izgori kada je izložena ultraljubičastim zracima”, rekao je dermatolog i ekspert za kožu dr Vilijam Kvon.

“Oni u stvari smanjuju kapacitet sunca koji oštećuju ćelije kože”.

Iako zvuče kao savršena zamena za dosadne kreme koje se moraju nanositi na svaka dva sata i manje, još jednom ponavljamo da ovi lekovi, prema rečima lekara, nisu potpuna zaštita kože od štetnog zračenja. Vaša koža i dalje može da izgori posle nekog vremena, što donosi druge posledice poput prevremenog starenja, bora i hiperpigmentacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE