Obrenovac, 17.06.2019

ŠTITI SRCE, JAČA KOSTI, DELUJE PROTIV UPALA


Izvor: Cajeviza.com,Lokalne novine | Obrenovac, 05.12.2018.
Lekovita svojstva kore pomorandže!

Foto:Shutterstock
Ukoliko imate neprijatne mirise po sobama, ili čisto želite da Vam soba lepše miriše – kore od pomorandže rasporedite na nekoliko mesta u sobi i videćete rezultat, tačnije – osetićete. Zimi je dobro stavljati na radijatore, tada se miris još više oseti. Sledeća korist pomorandže je nešto što ćemo malo detaljnije opisati u tekstu. Sama kora je odlična za lepotu, a veoma je i zdrava.

Šta sve sadrži kora od pomorandže

U njoj su mnogi vitamini, vlakna, eterično ulje i gomila drugih sastojaka. Tu su i sastojci koji osnažuju imunitet. Vitamin C koji se ovde nalazi, a iz prirodnog je izvora, će oterati prehladu iz Vašeg organizma i podići imunitet. Uz sve to, podstiče varenje i dobro otvara apetit. Pomorandžina kora je još odlična i za čišćenje disajnih puteva, protiv kašlja i sekreta. Ima pozitivno dejstvo prilikom čišćenja pluća, a odlična je i u obliku antialergijskog „sredstva“. Mora se napomenuti da kora ove sjajne voće u sebi sadrži i takve antioksidante koji će uspešno smanjiti nivo lošeg holesterola u Vašoj krvi. Kada osušite koru, ona može da se koristi na koži, a sve je to moguće jer ima antigljivična i antibakterijska svojstva. Ukoliko patite od mitesera i bubuljica – kora od pomorandže je pravi lek za Vas. Eterično ulje iz kore se koristi u aromaterapiji, uz to podiže raspoloženje i umiruje živce. Ne biste rekli da se toliko jeftino može dobiti ovako efikasan lek, ali su ovo činjenice.

Upotreba pomorandžine kore i načini lečenja s njom

Lep zadah: nisu Vam potrebne skupe žvakaće gume kako biste to obezbedili. Žvakanje kore od pomorandže će Vam to omogućiti na veoma jeftin i kvalitetan način. Radite ovo često i videćete rezultate veom brzo.

Štiti srce: pošto u sebi sadrži nekoliko vrlo korisnih antioksidanata, kora od pomorandže štiti srce tako što snižava pritisak u krvi, koji je i jedan od najčešćih uzročnika bolesti srca. Uz to, štitiće Vas i od drugih kardiovaskularnih bolesti.

Jača kosti: jedna zanimljivost koju sigurno niste znali je ta, da kora od pomorandže sadrži čak i 2 puta više kalcijuma nego sama voćka. A to je veoma dobro, jer je poznata činjenica da je kalcijum od vitalnog značaja za zube i naše kosti.

Protiv upala: uvrstite u svakodnevnu ishranu i koru od naradže, i na taj način će većina upala da prođe i nećete imati problema više sa istim.

Jača imunitet: naveli smo da je veoma veliki borac u jačanju Vašeg imuniteta, a to čini tako što u sebi sadrži veliki procenat vitamina C. Redovnim konzumiranjem C vitamina rešićete se infekcija, prehlada, glavobolja, umora.. Uz vitamin C, tu je i vitamin A, koji takođe igra vrlo istaknutu ulogu u jačanju Vašeg imuniteta.

Izbeljivanje zuba: ako ste tražili idealan tretman za izbeljivanje zuba, onda ste na pravom mestu. Jednostavno istrljajte Vaše zube korom od pomorandže, to radite svakodnevno, a Vaši zubi će Vam veoma brzo biti veoma zahvalni.

Čaj: veoma je lekovit, osvežava i veoma prija organizmu i kao ledeni napitak.

Za lepšu kožu: pomorandžina kora je idealno sredstvo ukoliko želite da imate lepšu i utegnutiju kožu. Tokom tuširanja utrljajte koru na Vašu kožu, a na taj način ćete je doterati praktično do granica savršenstva. Napominjemo da ovaj postupak treba ponavljati svake večeri, i to nekoliko meseci, a tada ćete videti prave i kvalitetne rezultate.

Zaštitite se od komaraca: leti želite da sedite napolju, na terasi i da uživate sa svojim društvom. Međutim, dobro znamo da je tada teško pobeći od komaraca. I za ovo je idealno rešenje kora od pomorandže. Veoma jednostavan recept postoji za ovo: istrljajte telo ovom specifičnom korom. Na taj način ćete biti među onima koje komarci ne „napadaju“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE