Obrenovac, 09.04.2020

JEDITE OVE NAMIRNICE


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 08.03.2019.
Evo kako istopiti naslage sa stomaka bez vežbanja

Foto:Depositphotos
Ako želite da izgubite kilažu bez odlaska u teretanu, možete da jedete ove namirnice jer sagorevaju masnoće i videćete rezultate.

1. Jaja

Aleksandra Miller, dijetetičarka, kaže da hrana bogata proteinima može da pomogne gubitku težine.

Sprečava prejedanje i daje snagu. Istraživanje objavljeno u časopisu International Journal of Obesiti pokazalo je da je korisno konzumiranje proizvoda životinjskog porekla. Primećeno je da su telesne masti kod onih koji su jeli jaja bile 16 odsto smanjene.

2. Jogurt sa niskim sadržajem masti

Stručnjaci veruju da su proizvodi koji su prepuni aminokiselina i kalcijuma dobri za mršavljenje. To je slučaj kod mnogih mlečnih proizvoda, uključujući jogurt sa niskim sadržajem masti. Dr Majkl Zemel, naučnik sa Univerziteta Tenesi, istražio je kako ta hrana utiče na gojazne pacijente. Njegova studija je otkrila da se struk smanjuje kod ljudi koji konzumiraju jogurt.

3. Đumbir

Studija objavljena u Nacionalnalnoj medicinskoj biblioteci Ujedinjenog Kraljevstva otkrila je da se od đumbira dobija osećaj sitosti. Naučnici su skupili podatke iz 60 različitih studija da bi videli kako đumbir utiče na telo. Veruje se da đumbir i njegovi glavni sastojci imaju pozitivne efekte protiv gojaznosti, dijabetesa, (kardiovaskularnih bolesti) i srodnih poremećaja.

4. Orašasti plodovi

Dok su orašasti plodovi bogati masnoćama, oni mogu pomoći u gubitku težine ako se jedu umereno. Studija objavljena u NCBI pokazala je da su učesnici koji su uključili bademe u svoju ishranu bili uspešniji u mršavljenju. Oni su uočili za 62 odsto smanjenje težine i 56 odsto veći pad obima struka od kontrolne grupe. Kada kupujete ove proizvode, uvek se postarajte da su nezaslađeni i nesoljeni.

5. Papaja

Superhrana je prepuna vitamina C, E i drugih antioksidanata. Njenih 100 grama sadrži samo 43kcal, što je znatno manje od čipsa, čokolade ili bilo koje druge obrađene grickalice. Studija objavljena u NCBI otkrila je da jedenje papaje pomaže u sprečavanju nadutosti. Verovatno zato što sadrži enzim nazvan papain, koji pomaže varenje.

6. Ljute paprike

Smatra se da začinjena hrana pojačava metabolizam do 20 odsto. Čili sadrži kapsaicin, jedinjenje koje pomaže gubitku težine i poboljšava zdravlje srca. Studija objavljena u NCBI otkrila je da paprike podstiču telo da troši energiju, pa tako i masnoću.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE