Obrenovac, 20.02.2019

Prirodni antibiotici za jačanje imuniteta


Izvor: lepotaizdravlje.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 08.04.2018.
S obzirom na nagle vremenske promene, prehlade i virusi ponovo su postali naša briga...

Foto:Thinkstock
Zato smo za vas izdvojili 3 prirodna antibiotika, koja efikasno jačaju naš imunitet i spremaju organizam za borbu sa virusima i bakterijama.

1. Beli luk
Beli luk sadrži sastojke koji se aktivno bore protiv virusa i prehlada. Ljudi koji svakodnevno pojedu čen belog luka imaju 30% manje rizika od kancera debelog creva i 50% manje rizika od raka želuca. Bogat je i antioksidantima, koji uspešno sprečavaju upale, ili se sa njima efikasno bore. Jedan je od najzdravijih namirnica, koja utiče i na srčana oboljenja.

2. Ulje origana
Istraživanja su pokazala da ulje origana spada u red najjačih prirodnih antibiotika. Podstiče rad imunog sistema i priprema ga za uspešnu borbu sa virusima, bakterijama, pa čak i gljivičnim oboljenjima. Ima jaka antibakterijska svojstva, a istovremeno deluje umirujuće. Naročito je učinkovito u borbi protiv infekcije sinusa.

3. Ljute papričice
Ljute papričice sadrže niz aktivnih sastojaka, koji imaju antioksidantna i antibakterijska svojstva. Njihovo svakodnevno konzumiranje sprečiće razne infekcije, pa čak i oboljenja disajnog i srčanog sistema u organizmu.
Ukoliko želite da ojačate svoj imunitet i sprečite prehladu, a sada ih čini se ima svuda oko nas, uvedite ove namirnice u svoj svakodnevni meni i budite zdravi “kao dren”!

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE