Obrenovac, 19.08.2022

ZA VITAK STAS I KONDICIJU


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 09.06.2019.
Ovih 5 vežbi možete i na odmoru da radite

Foto:Depositphotos
Veliki broj ljudi vežba da bi na odmoru u kupaćem kostimu izgledali dobro i do narednog odmora im ne pada na pamet da rade vežbe. Ali ima i onih koji prosto žive zdrav život i trening im je navika, kao što je to recimo jutarnja kafa samo mnogo zdravije.

Ako ste i vi u režimu treninga, dve nedelje odmora bi mogle da poremete vaš ritam, aposebno ukoliko hotel u kom ste odseli ne poseduje teretanu. Fitnes eksperti sa Lougborouh univerziteta osmislili su trening od svega 15 minuta koji možete praktikovati u hotelskoj sobi, piše britanski "Metro".

Potrebno je samo da na put ponesete udobnu garderobu i možete krenuti ka svom fitnes cilju. 
ovo je pet vežbi koje možete da radite i odmoru.

Planinar

Sve što vam je potrebno jeste pod! Stanite u položaj za izdržaj, dakle oslonite se na šake ispod grudi u širini ramena. Jednu nogu podignite, tako što ćete kolenom krenuti ka rukama što više možete, zatim se vratite u početni položaj. Isto to uradite i sa drugom nogom i tako neizmenično. Ubrzavajte tempo koliko možete dok ne prođe jedan minut.Ova vežba služi za zagrevanje koje pogađa sve važne regije u vašem organizmu, od ramena, preko leđa, pa sve do listova.

Sklekovi

Počnite sa grudima spuštenim na pod sa dlanovima u širini ramena, i oslanjajući se na nožne prste. Težinu bi trebalo da podižete rukama ali da vam laktovi budu okrenuti prema kukovima. Ukoliko vam ovo bude previše teško, slobodno se možete osloniti na kolena.
Ovom vežbom ciljate ruke, a pre svega grudi, ali i ramena i triceps. Trajanje ove vežbe je takođe jedan minut.

Čučnjevi

Ovo je nezaobilazna vežba. Počnite tako što ćete stati tako da stopala budu odaljena malo iše od širine ramena, stipalima okrenutim prema napred. Ispravite leđa i zategnite trbušne mišiće. Polako se spuštajte kao da ćete sesti sve dok vam bedra ne budu paralelna podu. Zatim se polako podignite i lagano odskočite od poda. Ponavljajte ovu vežbu minut, a ukoliko ste u kondiciji možete probati isto ovo ali na jednoj nozi za bolji učinak.

Trbušnjaci

Postoje razne vrste trbušnjaka, ali u “hotelskim” uslovima se preporučuju oni za središnje trbušne mišiće. Lezite na leđa, a kolena savijte tako da se ne dodiruju. ruke postavite iza glave tako da sve vreme budu raširene, a ne da laktove okrećete prema napred i nikako ne vršite pritisak na vrat. Lagano podižite gornji deo tela i zadržite ga u tom položaju pet sekundi, zatim se polako spustite nazad. U ovoj vežbi je važno da pravilno dišete, kada ste na ležima udahnite i postepeno ispuštajte vazduh dok se podižete. Radite trbušnjake jedan minu, a za ovu vežbu će vam biti potreban samo jedan hotelski peškir radi udobnosti.

Iskorak

Poslednja vežba nosi naziv iskorak. Stanite uspravno, da vam raskorak bude u širini ramena. Napravite veliki iskorak i spustite se što više možete do poda tako da težinu držite ispruženom nogom ali vodite računa da koleno ne bude udaljenije od nožnih prstiju. postepeno se podižite u početni položaj. Uradite isto i drugom nogom i tako neizmeično jedan minut. Ova vežba je odlična za butine i zadnjicu. Potrebno je da vežbe uradite u tri serije i neće biti potrebe da brinete da li ćete za vreme odmora izgubiti kondiciju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE