Obrenovac, 20.02.2019

Festival zdravlja 'Za zdravo potomstvo' krajem nedelje u Beogradu


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 10.04.2018.
Pod sloganom 'Za zdravo potomstvo' u četvrtak i petak 12. i 13. aprila u Domu Vojske Srbije u Beogradu, biće održan 17. Prolećni festival zdravlja.

Foto:Thinkstock/Ilustracija
Posetioci bez zdravstvene knjižice i čekanja moći će da provere svoje zdravlje, da čuju predavanja o aktuelnim temama iz oblasti medicine i posavetuju se sa lekarima, saopštili su organizatori. 


Vaskularni hirurzi VMA će obavljati preglede vena zainteresovanim posetiocima. Psihijatri i psiholozi Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" testiraće građane na anksioznost, depresiju i demenciju, dok će im lekari domova zdravlja meriti pritisak, visinu i težinu. 


Nutricionisti Udruženja "Stanimo na vagu" savetovaće posetioce oko načina ishrane i određivaće im bodi mas indeks, dok će predstavnici Udruženja za borbu protiv dijabetesa "Plavi krug" meriti nivo šećera u krvi. 


Brojne privatne ordinacije će takođe obavljati preglede poput očnog pritiska, stanja minerala i vitamina u organizmu, savetovanje o alergijama. 


Na manifestaciji učestvuju domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, udruženja pacijenata, svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom. 


"Svako će naći nešto interesantno za sebe. Na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja, nastupi dečijih plesnih klubova, masaže, radionice za mlade i promocije knjiga. Zanimljive su tribine o važnosti vakcinacije, glaukomu kao tihom kradljivcu vida, zdravoj ishrani u prevenciji dijabetesa, tegobama sa srcem, prevenciji i lečenju karcionoma, načinima za prevazilaženje stresa, najsavremenijim procedurama za negu lica i tela", istakla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala. 


Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju na nekoliko akreditovanih predavanja i dobiju bodove za obnavljanje licence. 


Biće održane i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača. 


"Za mališane će biti organizovan 'Dečji kutak' i 'Bolnica za medvediće', gde deca mogu da donesu omiljene igračke na 'preglede', da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od 'belih mantila'. Imaćemo i 'Apoteku za medvediće', gde će biti prisutni studenti farmacije. Značajna su predavanja za mlade posvećena novim merama populacione politike i važnosti očuvanja reproduktivnog zdravlja, na kojoj će govoriti profesor dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka u Vladi Srbije, kao i ono koje će biti posvećeno borbi sa bolestima zavisnosti i polno prenosivim infekcijama. Mladi će moći da uče iz stripa Pavla Zelića, iz Agencije za lekove i medicinska sredstva, kako da prepoznaju falsifikovane lekove", naglasila je dr Mima Fazlagić, direktorka festivala. 


Festival će biti otvoren od 10 do 20 sati, a ulaz je besplatan. Glavni promoter festivala je dr Nada Macura. 


Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo zdravlja, Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda, Lekarska komora Srbije, Olimpijski komitet, Sportski savez, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, Crveni krst Srbije, Privredna komora Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE