Obrenovac, 14.04.2024

VEŽBAJTE SA TEGOVIMA ZA NAGLAŠENIJE MIŠIĆE


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 16.09.2019.
Iako je u rekreativnim centrima za trening koriste uglavnom muškarci, ketlbel je podjednako dobra i za trening žena

Foto:Depositphotos
Preporuka fitnes instruktora za sve koji žele da razviju mišićnu masu jeste da vežbaju sa tegovima. Pomoću njih se za vrlo kratko vreme mogu postići zavidni rezultati, kao što su povećanje mišićne mase i veća snaga.

Kao i kod svake druge fizičke aktivnosti, veoma je važan kontinuitet u vežbanju, a težinu tegova određuje samo cilj koji želite da dostignete. Ukoliko želite samo da povećate mišićnu masu, radite sa lakšim težinama, dok snaga zahteva veća opterećenja.

Za vežbanje sa tegovima mogu da se koriste njihovi različiti oblici - šipke, bučice, kao i ketlbel.

Ketlbel je vrlo praktična fitnes alatka. Iako je u rekreativnim centrima za trening koriste uglavnom muškarci, ona je podjednako dobra i za trening žena.

Predlažemo van neke od najefikasnijim vežbi sa ketlbelom za naglašenije mišiće.

RUKE

Iz polučučnja jednom rukom podižite ketlbel, a drugu oslonite na bok. Prilikom podizanja ruka se savija u laktu koji se podiže dok ne dođe u ravan sa ramenom. Uradite vežbu najpre jednom pa drugom rukom.

NOGE I STRUK

Ketlbel držite u jednoj ruci i oslonite ga na spoljnu stranu podlaktice. Drugu ruku opružite u ravni sa ramenom. Spustite se u čučanj, pa se podižite i rotirajte gornji deo tela u suprotnu stranu od ketlbela. Ponovite isto držeći ketlbel i u drugoj ruci.

LEĐA, STOMAK

Zauzmite stojeći stav sa blago povijenim kolenima. Stomak i leđa trebalo bi da budu zategnuti, a glavni oslonac tela u karličnom pojasu. Stopala treba da budu razmaknuta u širini kukova. Držeći ketlbel sa obe ruke, podižite ga najpre do visine ramena, a potom iznad glave.

ČUČNJEVI

Držeći ketlbel sa obe ruke radite čučnjeve. Vodite računa da vam kolena pri čučnju ne prelaze vrhove prstiju stopala.

TRBUŠNJACI

Držeći ketlbel sa obe ruke lezite na leđa. Podižite gornji deo tela od podloge i završite pokret sa zasukom, odnosno rotiranjem tela u stranu. Vežbu radite naizmenično, u jednu pa drugu stranu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE