Obrenovac, 24.08.2019

NAJZDRAVIJE MLEČNE MASTI


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 17.12.2018.
Maslac jača imunitet, čuva štitnu žlezdu i srce

Foto:Shutterstock
Maslac, osim što je jako ukusan, ima i brojna zaštitna svojstva za naše zdravlje. Bogat je vitaminom A koji je potreban za očuvanje zdrave štitne žlezde, pravilno funkcionisanje srca i vaskularnog sistema, ali i dodatno jača imunološki sistem.

Takođe, sadrži i lecitin, supstancu koja pomaže u pravilnoj asimilaciji i metabolizmu holesterola i drugih masti, kao i brojne antioksidante koji nas štite od slobodnih radikala koji oštećuju arterije.

Vitamin D pomaže u jačanju kostiju, a vitamin K2 neophodan je za optimalan rast dece. Mnogi ljudi se odreknu maslaca zato što misle da ih masti goje. Naprotiv, kratki i srednji lanci masnih kiselina iz maslaca koriste se za bolju energiju.

Pored toga, bogat je drugim hranljivim stvarima koji nas čine sitima za razliku od magrarina koji telu ne pruža ono što mu treba, pa tako izaziva glad i potrebu za prejedanjem.

Ukoliko spadate u obožavaoce dobrih sendviča, bolje je da se odlučite za namaz od maslaca jer ćete pored savršenog ukusa napraviti i bolji izbor kada je vaše zdravlje u pitanju, pa slobodno uživajte u punom ukusu pravog maslaca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE