Obrenovac, 30.03.2020

BOLNA KOLENA - PROBLEM U PORODICI


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 19.05.2019.
Svaka bolest, prema nekim tradicijama, ima psihičku predistoriju

Foto:Depositphotos
Za postizanje uspešnog lečenja nije dovoljno samo dijagnostikovanje bolesti, već i otkrivanje dubljih razloga zašto se ona ispoljila, naglašavaju poznavaoci kineske tradicionalne medicine. Ističu da svaka bolest ima psihičku predistoriju, a samo na osnovu dobre anamneze uzete od pacijenta može se konkretno saznati šta je njen uzrok.

Kako to izgleda u praksi? Ako se osoba žali na tegobe u kolenima, znači da ima problem sa porodicom. Sposobnost dobrog stručnjaka je da razotkrije kakve i odgovarajućom terapijom mu pomogne da ozdravi. Ako se žali na stopala, znači da ima problem sa mestom boravka ili odlaskom na drugo odredište. Bolovi u grudima, vratu, ramenom delu, odslikavaju probleme na poslu... Čak i tamo gde su zahvaćena tkiva, može da se vidi psihički razlog odgovoran za takvo zdravstveno stanje.

U Kini, kao i u drugim istočnim zemljama gde je tradicionalna medicina razvijena do najsitnijih finesa, smatra se, da svaka bolest potiče iz psihe, a onda se transformiše na fizičkom nivou i veže za određeni organ. U zapadnoj civilizaciji malo je poznato da svaki organ ima svoje osećaje. U zavisnosti od vrste osećaja određeni organ se oštećuje ili se čuva od bolesti, naglašavaju stručnjaci za kinesku tradicionalnu medicinu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE