´╗┐ PREDNOSTI ─îUDOTVORNOG KRASTAVCA

Obrenovac, 18.08.2018

PREDNOSTI ─îUDOTVORNOG KRASTAVCA


Izvor: oazaznanja.com,Lokalne novine | Obrenovac, 26.07.2018.
13 ─Źinjenica koje do sada niste znali!

Foto:Shutterstock


´╗┐

Nekada su nas u─Źili da krastavac nema posebnih nutricionisti─Źkih kvaliteta osim što je dobar diuretik. Ipak to nije ta─Źno. Evo koje sve pogodnosti nudi taj ─Źudotvorni krastavac.

1.Krastavac sadrzi dnevnu dozu ve─çine vitamina i minerala potrebnih ljudskom orgnizmu, kao što su B1, B2, B3, B5, B6, vitamin C, folnu kiselinu, kalcijum, gvoz─Ĺe, magnezijum, fosfor, cink, kalijum (potasu).

2.Kada osetite umor u podnevnim ─Źasovima, umesto kafe, pojedite jedan krastavac – izvrstan izvor B vitamina i glicida, što ─çe vam obezbediti br┼żi oporavak tokom više─Źasovnog perioda.

3.Zamagljeno ogledalo u kupatilu obrišite kriškom krastavca. Ne samo što ─çete ga o─Źistiti, nego ─çete taj prostor osve┼żiti aromom sli─Źnom onoj u nekom SPA centru.

4. Da se izbegne stra─Źna glavobolja ili mamurluk, pre spavanja pojedite nekoliko kriški krastavca. Probudi─çete se svezi i odmorni. Zahvaljuju─çi vitaminu B i elektrolitima, organizmu ─çe se povratiti hranljivi sastojci i uspostaviti ravnote┼ża organizma a, na taj na─Źin izbe─çi ─çe se bolovi.

5. Pre odlaska na pla┼żu, mesta na telu gde imate celulit, a va┼żi i za ostale bore, trljajte krastavcem par minuta. Fizio-hemijska substanca krastavca sakuplja kolagen i zatvara ga na površini ko┼że pa, na taj na─Źin, vizuelno umanjuje efekat celulita.

6. Kao brzi obrok, jedan krastavac mo┼że vam “zavarati” glad.

7. Ako krastavcem istrljate vaše cipele, impregnira─çete ih, na izvestan na─Źin, a posti─çi─çete visoki sjaj.

8. Šarke na vratima, koje škripe, podma┼żite krastavcem.

9. Pod stresom ste! U posudu sa klju─Źalom vodom ubacite prese─Źen ceo krastavac . U kontaktu klju─Źale vode i hemijskih komponenti krastavca, isparava opuštaju─ça aroma koja umanjuje stres. Ovo je preporuka osobama sa stresnim profesijama, kao i onima koje se zadese u nekoj takvoj situaciji.

10. Da se eliminise neugodan dah iz usta, na nepce treba jezikom pritiskati komad krastavca oko 30 sekundi. Hemijska svojstva krastavca eliminisace bakterije koje su uzrocnici tog neugodnog mirisa iz usta.

11. Krastavac je odli─Źno ekolosko sredstvo za ─Źis─çenje inoks slavina, dok ruke ostaju neošte─çene.

12. Ako pišete mastilom, obelezavate markerom ili olovkom u boji pa napravite grešku, da bi je izbrisali, trljajte je spoljnom stranom krastavca, kao što bi ─Źinili gumicom.

13. Ako se oko vaših biljki skupljaju neki crvi─çi ili druge napasti, nekoliko kriški krastavca stavite u aluminijumsku posudu pa je ostvite u blizini biljke. Spoj krastavca i aluminijuma stvara odbijaju─çi miris za insekte i druge napasti ali ne smeta ljudima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE