Obrenovac, 02.10.2022

CILJ VAM JE 10.000 KORAKA SVAKOG DANA?


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 27.02.2020.
Evo šta to zaista čini za vaš organizam

Foto:Profimedia
Naučnici sa Univerziteta u Juti  proveli su istraživanje na 120 studenata u njihovih prvih pola godine studiranja, prenosi Daily Mail. Volonteri su napravili po 10 000, 12 500 ili 15 000 koraka šest dana u nedelji, nisu preterano pazili na prehranu i nisu imali dodatne aktivnosti osim hodanja.

Tako su za vreme istraživanja povećali svoj broj kilograma za 1,5, čak i oni koji su napravili po 15 000 koraka dnevno. Deset hiljada koraka dnevno sagoreva oko 500 kalorija - toliko ima jedna porcija prženih krumpirića iz restorana brze hrane, što i nije neki gubitak, ali lekari dalje savetuju da birate hodanje umesto javnog prevoza i auta jer vas ono održava aktivnim i mentalno zdravijim.

Bruce Bailey, autor istraživanja kaže: "Samo vežbanje nije uvijek dovoljna aktivnost za gubitak kilograma, ali nije ni samo hodanje. Naravno, ako pratite broj koraka uz trening koji odradite, to će imati pozitivan učinak, ali samo hodanje nije magična formula za gubitak kilograma." Zapravo, najveća prednost hodanja je da se ljudi odmaknu od sedenja kao načina života.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE