Obrenovac, 18.01.2020

OSLUŠKUJTE VAŠE TELO


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2019.
Ovih devet očajničkih signala će vam organizam poslati ako mu fali magnezijum

Foto:Profimedia,Panthermedia
Ukoliko se osećate umorno i primećujete da imate grčenje mišića tokom dana, onda vam vaše telo poručuje da je vreme da povećate unos magnezijuma.

Ovaj nedostatak nije isti kao osećaj da vam fali još malo sna u toku noći. Ukoliko nemate dovoljno magnezijuma u vašem telu, onda možete da osetite neke zdravstvene tegobe. To može da utiče na više od jednog organa, pa je neophodno posvetiti dosta pažnje određenim signalima.

Žudnja

Povećana potreba za slatkišima ukazuje da vašem telu fale neki vitamini i minerali. Magnezijum se nalazi na samom vrhu ove liste ukoliko imate potrebu da pojedete parče torte ili slatkiše od kojih se obično uzdržavate.Kod žena se javlja manjak magnezijuma tokom menstrualnog ciklusa, pa mnoge dame u tom periodu uživaju u čokoladi.

Grčevi u mišićima

Posebno se javljaju u nogama, a osećaj zatezanja i bola sličan j eonom koji osećamo posle napornog treninga.

Problemi sa spavanjem

Kada do kasno uveče ne možete da zaspite, to možda dolazi kao posledica nedostatka magnezijuma u vašem organizmu. Magnezijum je ključan za opuštanje mozga.

Osteoporoza

Ukoliko vaš nivo magnezijuma ostane na niskom nivou, može da dođe do komplikacija i do razvoja bolesti kostiju u vašem telu. Bićete izloženi većem riziku od lomljenja kostiju.

Stres, anksioznost i depresija

Nervni sistem je jako važan, a njegovo zdravlje još važnije. Kada nemate dovoljno magnezijuma u telu, onda ne možete da se opustite i da se lakše izborite sa stresom.Ukoliko osetite da ste pod većim stresom i da se sve teže borite sa osećajem anksioznosti, obratite se lekaru.

Umor

Kako se telo ne odmara koliko je potrebno u toku noći i ne može da se opusti tokom dana, osećaćete se više umorni. Nedostatak energije povezan je sa nedostatkom magnezijuma.

Glavobolje

Osećaćete bol u glavi sve dok se nivo magnezijuma ne podigne do normalne granice.

Želudačni refluks

Kada jedete, hrana ponekad može da vam se vrati kao i želudačna kiselina i uzrokuje žgaravicu. Kada povećate unos masgnezijuma, stomak će postati zaštićeniji pa mu kiselina neće priređivati ovakve neprijatne osećaje.

Zatvor

Ako vam je nivo magnezijuma nizak, možete da imate problema sa konstipacijom jer digestivni trakt ne može da se opusti i da vam omogući normalno pražnjenej creva i njihov rad.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE