Obrenovac, 18.01.2020

OVA NAMIRNICA ZA DORUČAK ĆE SMANJITI PRITISAK


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 30.01.2019.
Čudo za zdravlje koje već imate u frižideru

Foto:Shutterstock
Konzumiranje nezdrave hrane i manjak fizičke aktivnosti najviše utiču na povećanje klrvnog pritiska, a takvo stanje negativno se odražava na zdravlje krvnih sudova i vitalne organe.

Promena načina ishrane, naročito izbacivanje soli iz svakodnevnog jelovnika pomaže da se zaštitimo od hipertenzije, ali stručnjaci ističu jednu namirnicu kao odličan izbor za doručak ukoliko imate povišen pritisak. Jaja zbog količine preteina koja sadrže predstavljaju odličan obrok za osobe koje pate od hipertenzije.

Jedno veće jaje sadrži više od 6 g proteina, a svakodnevni unos proteina utiče na smanjenje pritiska. Preporučuje se da pojedete nekoliko jaja svake sedmice, jer je dokazano da se konzumiranjem ove namirnice umanjuje rizik od povećanog pritiska za 11 do 21 odsto.

Jaja sadrže hranljive materije poput proteina, riboflavina (vitamin B), fosfora i selena. Takođe, pored pritiska, jaja regulišu i nivo holesterola u krvi, smanjuju rizik od srčanih oboljenja i infrakta.Ukoliko ste na dijeti, jaja su takođe odličan izbor, jer proteini čine da se duže osećamo siti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE