Obrenovac, 24.10.2021

FLAŠIRANA VODA NIJE UVEK I NAJZDRAVIJA


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 31.07.2019.
Ovo je najbolji način da je pročistite

Foto:Depositphotos
Kako bi voda bila ispravna za piće mora da prođe testove u laboratoriji i dobije dozvolu stručnjaka da se koristi za ljudsku upotrebu.

Neki od najvećih zagađivača su stara infrastruktura, razne hemikalije koje dospevaju u vodu i mogu da budu kancerogene i smanjuju imunitet, nusproizvodi iz industrijske proizvodnnje, kao i opasni pesticidi.

Kako biste bili sigurni da je voda koju pijete ispravna i dobra, odnesite je u laboratoriju na analizu. Proverite u kakvom su stanju cevi u vašoj kući jer kod starih cevi može da dođe do curenja ili korozije. Kuće i zgrade koje su izgrađene pre mnogo godina moraju da prođu ovu proveru.

Ispirajte cevi tako što ćete puštati vodu malo jače s vremena na vreme. Neka voda ide dva do pet minuta bez prestanka kako bi se cevi isprale.

Flaširana voda nije uvek i najbolja voda za piće. Od većine poznatih brendova, postoje neki koji nisu prošli testove i u čijim proizvodima se našlo i do osam različitih vrsta zagađivača.

Najbolje rešenje je da pronađete adekvatan filter koji će da prečišćava vodu koju pijete, piše MensHealth. Na tržištu postoje brojni filteri koji se ugrađuju direktno u slavine i sudopere, ali i bokali sa zamenljivim filterima koje možete bezbedno da koristite. Važno je da pronađete način koji vama najviše odgovara i koji vam se najviše isplati.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE