Obrenovac, 24.06.2019

SPAVATE SA PUŠTENOM KOSOM?


Izvor: vecernji.hr,Lokalne novine | Obrenovac, 27.06.2018.
Dermatolozi savetuju zašto to ne treba da radite!

Foto:Shutterstock
Niko još nije izumeo čudesno rešenje za održavanje kože savršeno čistom, ali postoje neke stvari za koje znamo da utiču na izgled najvećeg organa ljudskog tela.

Ishrana i stres su jedni od ključnih faktora, a na zdravlje kože mogu da utiču i okolina i zagađenje vazduha. Veliku ulogu imaju i geni, a kod njih nema prevelike pomoći. Međutim, postoji jedna stvar zbog koje je vaša koža lica u mnogo gorem stanju nego što bi trebalo da bude, a toga niste ni svesni.

Mnoge žene uveče idu na spavanje s puštenom kosom, što može da bude jedna od najvećih grešaka koju prave. Prirodna ulja iz kose, kao i proizvodi koje koristite poput šampona, regeneratora i slično, mogu da zatvore pore na vašoj koži i da je iritiraju. Zbog toga lice može da vam bude u mnogo lošijem stanju nego što bi bilo da to ne činite. Ali, rešenje za ovaj problem je vrlo jednostavno.

Dermatolozi savetuju da uvek pre spavanja vežete kosu u rep kako ne biste spavali na njoj. Samo pripazite da je ne vežete previše čvrsto jer tako možete da je oštetite, a neće vam biti baš prijatno da spavate s čvrsto vezanim repom na glavi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE