Obrenovac, 24.06.2019

OPASNA NAVIKA KOJA MOŽE DA VAS UBIJE


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 16.06.2018.
Ova salata ozbiljno može da NARUŠI vaše zdravlje!

Foto:Shutterstock
Sve vreme mislimo da se hranimo zdravo, a ustvari sebi škodimo!

Brz način života i dugi radni sati doveli su do toga da ljudi sve češće jedu u pokretu. U nameri da sačuvaju zdravlje počeli su da izbegavaju restorane brze hrane koji nude pljeskavice i palačinke, i sve češće kupuju unapred pripremljene salate, koje im, otkrivaju stručnjaci, više štete nego što koriste.

Naime, najnovija istraživanja pokazuju da unapred pripremljene salate koje možemo pronaći u bolje snabdevenim supermarketima ili restoranima sadrže više soli nego tri kese čipsa.

Stručnjaci ističu da prodavci neretko previše začine salate kako bi prikrili da koriste nekvalitetno povrće koje je često bez ukusa.

"Neretko jedna salata koju kupite sadrži količinu soli koju bi trebalo da unesete na dnevnom nivou", ističu stručnjaci sa američkih univerziteta.

Oni podsećaju da prekomeren unos soli u organizam može dovesti do povećanja krvnog pritiska, a kasnije i do infarkta ili šloga.

"Ukoliko želite da sačuvate svoje zdravlje, onda se potrudite da sami kod kuće napravite salatu i ponesete je sa sobom na posao", dodaju stručnjaci.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE