Obrenovac, 29.09.2022

ITEKAKO POPULARNI, A IZAZIVAJU OŠTEĆENJE MOZGA


Izvor: Espreso/Alo/Lokalne novine | Obrenovac, 02.10.2021.
Farmaceut otkrio BOLNU istinu, vrlo je OZBILJNO

Foto:Shutterstock


„Nekoliko popularnih antibiotika utiče na DNK, kao i lekovi za hemoterapiju. Ako ste osetljivi na njih, možete zaraditi ozbiljnu neuropatiju i oštećenja mozga.

Lično, koristila bih te antibiotike samo u slučaju smrtonosnih infekcija kada ne pomažu redovni antibiotici“ – Suzi Koen, farmaceut.

Nije pogodno da se ljudima prepisuju lekovi za hemoterapiju koji uništavaju ćelije ako nemaju rak. To bi trebalo da bude očigledno. Ipak, dešava se da se ljudima prepisuju fluorohinoloni, koji su lekovi u hemoterapiji, za infekcije uha, bešike, prostate ili sinusa.

Dokazano je da fluorohinoloni poput ciprofloksacina i ofloksacina deluju protiv ćelija karcinoma i to je odlično, ako pacijent ima karcinom, ali ako pacijent ima infekciju bešike, ovi lekovi ne bi trebalo da se koriste.

Fluorohinoloni deluju po mehanizmu prekidača topoizomeraze. Topoizomeraze su enzimi koji su neophodni za replikaciju i reprodukciju DNK. Svi drugi lekovi koji su prekidači topoizomeraze dozvoljeni su za upotrebu samo kao hemoterapeutički agensi.

Dokazano je da se fluorohinoloni mešaju u proces replikacije DNK ljudskih mitohondrija koje su vitalni deo naših ćelija (u njima se proizvodi ćelijska energija), uzrokujući uništenje ćelija, oksidativni stres i bolesti.

Oni takođe deluju genotoksično i vode ka hromozomalnim abnormalnostima u ćelijama imunog sistema.

Sve u svemu, fluorohinoloni nisu namenjeni za lečenje zdravih ljudi.

FDA zna da su fluorohinoloni opasni lekovi i hemoterapeutički agensi koji mogu da uzrokuju disfunkciju mitohondrija i uništenje ćelija, ali okreću glavu i ne čine ništa da ograniče upotrebu ovih opasnih lekova.

Oni puštaju lekare da prepisuju ove opasne lekove zdravim ljudima koji imaju samo manju infekciju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE