Obrenovac, 25.09.2022

KAKO DA PIJETE, A DA SE 'UBIJETE'?


Izvor: Espreso/FiniRecepti.net.hr/Lokalne novine | Obrenovac, 15.10.2021.
Ključna je 1 stvar koju svi IMAMO U KUĆI, a tu je i fora ZA MAMURLUK

Foto:Profimedia


Naravno da situacije u kojima odlazimo na piće s ciljem da se napijemo nisu česte ni preporučljive, ali nekada se jednostavno dogode.

Takve situacije mogu brzo postati vrlo neugodne (a ponekad i opasne), stoga pre sledećeg izlaska s prijateljima ili odlaska na svadbu svakako naučite ovaj koristan trik.

Ako nemate visoku toleranciju na alkohol, pomoći vam može – kvasac! Čini se kako suvi kvasac, koji se često koristi za pripremu pečenih proizvoda, u sebi sadrži grupu enzima koji pomažu u razbijanju molekula alkohola (koje bi inače bile otrovne za naš organizam). Jetra je naš jedini organ koji proizvodi dovoljno enzima koji će razgraditi alkohol, no ta količina nije dovoljna da spreči pijano stanje. Međutim, ključno je konzumirati kvasac pre konzumacije alkohola, jer će tako enzimi napasti alkohol pre nego što dospe do vašeg krvnog sastava i jetre.

Kako sprečiti mamurluk?

Ako ipak preterate s alkoholom, postoje načini na koje možete izbeći neugodan mamurluk idućeg dana – vitamini, zdravi obroci, puno vode te izbegavanje tamnih alkoholnih pića. Znojenje i trening takođe vam mogu pomoći.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE