Obrenovac, 16.04.2024

SMISAO ZA HUMOR MOŽE DA PRODUŽI ŽIVOT


Izvor: N1/The Guardian/Lokalne novine | Obrenovac, 16.03.2021.
Psiholog DĹženifer Aker i poslovna savetnica Naomi Bagdonas napisale su knjigu o smehu i njegovom uticaju na Ĺživot

Foto:Shutterstock


Knjiga navodi brojna istraĹživanja koja dokazuju da smeh poboljšava kvalitet Ĺživota, ali i da ga moĹže produĹžiti za osam godina.

U svoj knjizi objasnile su rezultate istraĹživanja koje je obuhvatilo 1,4 miliona ljudi iz 166 zemalja širom sveta, a rezultati su pokazali da se smejemo veoma retko.

Ustanovile su i da stopa „smeha“ opada nakon 23. godine Ĺživota ili zapravo na glavnoj tački preokreta u odrasloj dobi, nakon fakulteta.

Jedno od istraĹživanja iz knjige pokazalo je da se četvorogodišnjak smeje 300 puta dnevno, dok se četrdesetogodišnjak smeje 300 puta svakih 10 nedelja. Takođe, istraĹživanje dokazuje da zdrav smisao za humor moĹže da pomogne i u poslu i u Ĺživotu.

U knjizi ukazuju na jedno istraĹživanje iz Norveške koje je 15 godina pratilo više od 50.000 ljudi. Rezultati su pokazali da su oni sa izraĹženijim smislom za humor u proseku Ĺživeli osam godina duĹže od ostalih, prenosi The Guardian.

Magazin „Travel and Leisure“ navodi da su Aker i Bagdonas prepoznale vaĹžnost humora, pa su na Stanford poslovnoj školi pokrenule specijalne časove humora.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE