Obrenovac, 29.09.2022

STARINSKI LEK KOJI REŠAVA GREBANJE U GRLU


Izvor: Espreso/Mondo/Lokalne novine | Obrenovac, 26.09.2021.
Potrebna su vam samo 2 sastojka

Foto:Profimedia


Hladnije vreme koje nam stiže pogoduje i češćim prehladama, a jedan od najčešćih simptoma koji se javlja je grebanje ili bol u grlu.

Srećom, postoji jednostavan, prirodan način da se rešimo ovog iritantnog simptoma.

Sve što vam je potrebno su dva sastojka – voda i so.Ispiranje grla slanom vodom lek je koji su koristile i naše bake, a veoma je koristan kod prehlada, sinusnih infekcija i drugih, blažih problema.

Ovaj starinski lek smeju da koriste i deca starija od šest godina, odnosno svi oni koji mogu da grgolje vodom.

Naučno je dokazano da so pomaže da se povuče voda iz oralnih tkiva, kreirajući slanu barijeru koja sprečava da se vrate štetni šatogeni. To znači da ispiranje grla slanom vodom zapravo blokira viruse i bakterije, smanjuje rizik od infekcije usta i grla i ublažava zapaljenje u nekim blažim slučajevima.

Da biste napravili slanu vodu za ispiranje grla potrebno je da pomešate četvrtinu ili najviše polovinu kašičice soli sa 230 mililitara vode.

Najbolje je da voda bude topla, ne vrela, jer će i toplota vode malo ublažiti grebanje i bol u grlu. Osim toga, so će se lakše rastopiti u toploj vodi. Možete da koristite bilo koju vrstu soli u ove svrhe.

Nakon što ste pripremili slanu vodu, grgoljite je u grlu što duže možete. Zatim je promuljajte po ustima i zubima, pa je ispljunite. Preporučuje se da to radite najmanje dva puta dnevno, a neće imati nikakvih neželjenih posledica ukoliko to radite više puta dnevno.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE