Obrenovac, 29.09.2022

SVI PRIČAJU O PRANJU RUKU, ŠTA SE DEŠAVA SA UMIVANJEM?


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 04.04.2020.
U poslednje vreme se dosta govori o pranju ruku. Me─Ĺutim, lice je najizlo┼żenije spolja┼ínjim agensima, pa bi na umivanje trebalo obavezno obratiti pa┼żnju

Foto:depositphotos/piotr_marcinski


Donekle je opšte poznato pravilo da se lice umiva dva puta dnevno, ali ne pridr┼żavaju se svi ovog pravila. Stru─Źnjaci ka┼żu da je to u redu, jer to zavisi od tipa ko┼że i od toga da li ste se znojili i sli─Źno. S druge strane, neki odlaze u krajnosti – od onih koji se umivaju “samo za specijalne prilike” (da, postoje takve osobe), do onih koji se umivaju 5-6 puta dnevno. 

 Trenutna situacija nala┼że da umivanje nikako ne preska─Źete. Zamislite scenario da neko zara┼żen koronavirusom kine u vašoj blizini i sitne kapljice završe na vašem licu – umivanje je sastavni deo odr┼żavanja higijene, piše Men's Health. 

Ljudima koji imaju masniju ko┼żu i probleme sa aknama preporu─Źuje se da umivaju lice i u normalnim uslovima, kada nema pandemije, tri puta dnevno. Oni koji imaju suvu ko┼żu – dva puta dnevno. Sada kada vlada opasnost od zaraze, ako ste boravili napolju, kada operete ruke, umijte i lice. Za pranje lica koristite blaga sredstva, jer umivanjem svakako otklanjate površinski sloj ko┼że i deo prirodne masno─çe koju ko┼ża proizvodi kako bi se zaštitila. Posle umivanja ko┼żu zaštitite hidrantnom kremom, budu─çi da je ─Źesto pranje i umivanje isušuje, zbog ─Źega nastaju i bore.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE