Obrenovac, 21.04.2024

IMATE PROBLEM SA PROBAVOM ?


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 12.03.2020.
Osim promene ishrane, neophodno je da pobolj┼íate i fizi─Źku aktivnost

Foto:depositphotos/ SIphotography


Za po─Źetak najbolje je da krenete u ┼íetnje u trajanju od pola sata, koje vam blago ubrzavaju otkucaje srce. Nau─Źno je dokazano da kretanje stimuli┼íe probavu. Osim toga, pojedine ve┼żbe direktno deluju na razmenu materija u organizmu, ┼íto pobolj┼íava metaboli─Źki status i olak┼íava rad organa za varenje. U ┼íetnju bi uvek trebalo i─çi sat do dva posle jela, a ve┼żbe bi trebalo da se rade praznog stomaka, pre uzimanja obroka, pi┼íu Ve─Źernje novosti. 

 Za predlo┼żene ve┼żbe potrebno vam je 10 minuta dnevno. 

 Disanje 

 Sedite na stolicu i opustite se. Kada je telo opu┼íteno udi┼íite kroz nos, kao da punite stomak vazduhom. Naduvajte ga, pa ga stisnite i izdi┼íite vazduh na usta. Ponavljajte nekoliko puta uz ravnomerno disanje. 

 Mar┼íiranje u mestu 

 Da biste zagrejali mi┼íi─çe, mar┼íirajte u mestu nekoliko minuta. Ubrzajte cirkulaciju, oslobodite se napetosti i di┼íite punim plu─çima. Po┼żeljno je da dok mar┼íirate istovremeno pomerate i ruke. 

 Uvrtanje 

 Uvrtanje tela u sede─çem polo┼żaju mo┼że da pomogne da smanjite gasove, bol u stomaku i pobolj┼íate cirkulaciju. Sedite na pod prekr┼ítenih nogu i pravih le─Ĺa. Prebacite desnu nogu savijenu u kolenu preko leve, a telo uvrnite na drugu stranu. Isto uradite sa drugom nogom, uvr─çu─çi telo na suprotnu stranu. 

 Pritisak 

 Lezite na le─Ĺa na ravnu podlogu. Prvila─Źite koleno na stomak i blago ga pritisnite ka njemu. Ponovite isto i privla─Źenjem druge noge. Ovu ve┼żbu radite nekoliko sekundi. Zatim se opustite istovremeno dr┼że─çi kolena oslonjena na stomaku. Kada se opustite, oborite kolena u jednu, zatim i u drugu stranu, dok trup ostaje nepomi─Źan. 

 Pretklon 

 Zauzmite raskora─Źni uspravan stav. Lagano spu┼ítajte gornji deo tela u pretklon dok ne bude paralelan sa podlogom. Ostanite tako od 10 do 15 sekundi. Ispravite se, opustite, pa ponovite ve┼żbu jo┼í dva ili tri puta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE