Obrenovac, 19.05.2024

KULMINACIJA NEZADOVOLJSTVA


Izvor: Citymagazine.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 16.02.2021.
Pet znakova pokazuju da je vreme da promenite posao

Foto:Ilustracija/Pexels.com


Januar se upravo završio, ali i dalje pravimo planove i razmišljamo u kom pravcu ┼żelimo da idemo u narednim mesecima. Bilo da je u pitanju ve┼żbanje i gubitak kilograma, bilo ─Źitanje, ili nešto tre─çe, i dalje ima prostora za uspostavljanje discipline, kako bi se došlo do rezultata. Jedna od tema koja se svakako name─çe, posebno u današnje vreme, jeste posao, odnosno nezadovoljstvo istim. U prilog tome govori podatak da je promena posla u top 3 ┼żelje na po─Źetku ove godine, nakon prethodne koja je bila burna i, u negativnom smislu, za pam─çenje. Me─Ĺutim, pandemija virusa nije jedini razlog, pa mladi sve više sebe vide u napredovanju, tako da se na jednoj poziciji zadr┼że od 3 do 4 godine. U redovima koji slede, otkrijte 5 pokazatelja da ste na pogrešnom radnom mestu.

1. Stres i umor

Ukoliko se na poslu, na kome provodite ve─çi deo radne nedelje, ne ose─çate prijatno, to se poka┼że veoma brzo. Sada je najve─çi izazov napraviti balans izme─Ĺu poslovnog i privatnog, jer se poslovanje mahom obavlja preko interneta. Pojedina istra┼żivanja pokazuju da se zaposleni veoma teško isklju─Źuju, što za ishod ima razdra┼żljivost i premor. O mirnom ┼żivotu i snu i da ne govorimo...

2. Sporo proticanje vremena

Ako prime─çujete da svako malo gledate u sat i odbrojavate minute do kraja radnog dana, znajte da to nije poslovni ambijent za vas. Ose─çate dosadu, teško vam je da ostvarite napredak, te bez odlaganja krenite u potragu za pravim mestom za vas.

3. Tabu tema

Posao je jedan od glavnih aspekata ┼żivota, te ukoliko izbegavate razgovor na ovu temu sa bli┼żnjima, u vašem slu─Źaju sigurno nije zadovoljavaju─çi. Svaka naznaka frustracije mo┼że zna─Źiti samo jedno.

4. Razli─Źite vrednosti

Svako voli da njegov trud i mišljenje budu prepoznati od kolega ili nadre─Ĺenih. U suprotnom, nemamo motiv da pru┼żimo svoj maksimum. Jako je va┼żno zastupati vrednosti i interese kompanije.

5. Nemogu─çnost napredovanja

Ovo je jedan od najo─Źiglednijih znakova, te treba tragati za boljim. Interesantno je da ─Źak polovina zaposlenih ima ┼żelju za usavršavanjem i novim poslovnim izazovima.

Za kraj, u slu─Źaju prepoznavanja u jednoj ili svim navedenim stavkama, ne zapadajte u o─Źaj, ve─ç verujte da vas o─Źekuje nešto puno bolje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE