Obrenovac, 29.09.2022

POD UTICAJEM PSIHE I VASPITANJA


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 06.07.2020.
Mu┼íkarci i ┼żene druga─Źiji i u bolesti

Foto:Ilustracija/Unsplash.com


Muškarci se zbog genetskog sklopa i psihe druga─Źije razbolevaju, pa bi trebalo primeniti druga─Źiji pristup njihovom le─Źenju u odnosu na ┼żene. Za zdravlje muškarca u zna─Źajnoj meri je odgovoran hormon testosteron. On je vrlo bitan za razvoj muškog embriona, a postaje izuzetno aktivan u pubertetu. Psiha i vaspitanje muškarca tako─Ĺe se u prili─Źnoj meri razlikuju od ┼żenske. Ovo tvrde stru─Źnjaci nema─Źkog Univerzitetskog medicinskog centra Hamburg-Ependorf, posle opse┼żnih istra┼żivanja.

- Muškarci uglavnom misle da moraju da budu jaki i da ne treba da pokazuju slabosti, zbog ─Źega ─Źesto zanemaruju preglede kod lekara. Zato mi ka┼żemo da ┼żene bolesti spre─Źavaju, a muškarci ih le─Źe. Osim toga, muškarci su hendikepirani i zbog genetske strukture hromozoma. Za razliku od ┼żena koje imaju dva iks hromozoma od kojih je jedan zaštita od genetskih ošte─çenja, muškarci imaju samo jedan, pa su genetska ošte─çenja kod njih mnogo opasnija - istakao je dr Frank Zomer, predsednik Nema─Źkog društva za zdravlje muškaraca.

Dokazano je i da su muškarci u ranoj i srednjoj ┼żivotnoj dobi podlo┼żniji pojavi hipertenzije, a da su izme─Ĺu 45. i 60. godine izlo┼żeni triput ve─çoj opasnosti od infarkta nego ┼żene.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE