Obrenovac, 19.08.2022

DIJABETOLOŠKI SAVEZ SRBIJE


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 12.05.2020.
Onlajn savetovali┼íte za dijabeti─Źare

Foto:Getty Images, Scott Eisen / Stringer


Dijabetološki savez Srbije pokrenuo je projekat "Pove┼żi i podr┼żi" gde ─çe se odr┼żati serija virtuelnih sastanaka preko Zoom platforme pru┼żiti savetodavnu, stru─Źnu i psihološku podršku svim osobama sa dijabetesom.

Prvi ovakav sastanak na kojem u─Źestvuje endokrinolog iz KC Srbije i psiholog bi─çe organizovan u sredu, 13. maja, a ve─ç slede─çi u nizu sastanaka ─çe biti odr┼żan u ─Źetvrtak 14. maja sa endokrinologom iz KC Vojvodine i petak 15. maja sa endokrinologom iz ZC Zaje─Źar, saopštio je Dijabetološki savez Srbije.

Sastanci ove nedelje po─Źinju od 18 sati, a svi zainteresovani mogu da se priklju─Źe sastanku jednim klikom na link koji ─çe biti postavljen na fejsbuk stranici Dijabetološkog saveza Srbije i zvani─Źnom veb sajtu www.diabeta.net, navodi Tanjug.
Osobe sa dijabetesom mo─çi ─çe anonimno da postave pitanja endokrinologu i psihologu, i na taj na─Źin razreše nedoumice koje imaju u ovom trenutku.

Ovo je samo prvo u nizu savetovališta, s obziromna to da ─çe u narednih mesec dana Dijabetološki savez Srbije, u saradnji sa endokrinolozima, dijabetolozima i psiholozima, organizovati ukupno 18 ovakvih online sastanaka savetovališta.

Predsednik Dijabetološog saveza Srbije Aleksandar Opa─Źi─ç ka┼że da su se za onlajn savetovalište odlu─Źili jer se u poslednja dva meseca, pojavilo mnogo ta─Źnih, ali i neta─Źnih informacija u vezi sa pandemijom virusa korona i dijabetesom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE