Obrenovac, 29.09.2022

EVO KADA BI TREBALO DA PROMENITE ČETKICU ZA ZUBE


Izvor: Espreso/Magazin Novosti/Lokalne novine | Obrenovac, 01.04.2022.
Ako PRIMETITE ove STVARI ODMAH JE BACITE

Foto:Profimedia


Jače i duže pranje zuba nije garancija njihovog zdravlja. Sem toga, mnogi koriste četkicu i onda kada bi trebalo da je bace.

Pravilno i redovno pranje zuba najveća je garancija oralnog zdravlja. Ali, ukoliko četkica koju koristi nije iz određenih razloga adekvatna, to može značajno umanjiti benefite pranja.

Iako perete zube minimum dva minuta i posle svakog obroka, ako ne vodite računa o četkici, sav vaš trud može pasti u vodu. Pranje zuba nam omogućava da uklonimo ostatke hrane, bakterije, plak i sve ono što bi moglo da dovede do pojave karijesa.

Prva stvar na koju treba da obratite pažnju kod četkice za zube su DLAČICE. Kada primetite da su izgubile krutost ili boju, to je prvi pokazatelj da bi trebalo da je bacite. Još jedan bitan faktor dotrajalosti četkice jeste NAKUPLJANJE PASTE među dlačicama - to je znak da se veliki broj bakterija nalazi na vašoj četkici!

Ukoliko dlačice ubrzano spadaju i troše se, to je još jedan pokazatelj da bi trebalo da je bacite u kantu za smeće. Stomatolozi procenjuju da bi trebalo jednu četkicu u proseku da koristite 3 meseca.

Nekada prilikom pranja trljamo zube jače i duže jer verujemo da će tako biti čistiji. Ali, tu se krije još jedna greška! To može oštetiti zubnu gleđ i izazvati iritaciju desni. Problem se pogoršava ukoliko je uz to četkica izbledela ili promenila oblik i krutost.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE