Obrenovac, 19.07.2024

OVE GROZNE STVARI SE DEŠAVAJU KADA GRICKATE NOKTE


Izvor: Espreso/Lokalne novine | Obrenovac, 03.11.2022.
Odvratnije je nego što mislite!

Foto:Profimedia


Poslednji snimak koji se pojavio na TikTok platformi i predstavlja nam isečene nokte pod mikroskopom definitivno može pomoći da se odreknemo ove ružne navike.

Odvratni klip podeljen putem naloga jednog korisnika ove društvene mreže, počinje sasvim normalno, ali na samom kraju prikazuje nam uvećano parče odsečenog nokta i nešto što deluje kao mikroskopska buba koja se kreće njegovom površinom.

Hiljade ljudi iznelo je svoja mišljenja, ali kao što je neko u komentarima na ovaj video istakao, neće svačiji nokat izgledati ovako i naravno, tu je u potpunosti u pravu, jer nije tipično da svako od nas krije ove male zlikovce na svojim prstima. Bilo kako bilo, prestajanje sa grickanjem noktiju, ekstremnim ili onim povremenim, svakako deluje kao dobra ideja, jer je ovo to jedna loša navika pre svega zbog toga što naši nokti kriju veoma prljave stvari koje ne možemo videti golim okom, uključujući praišnu, nečistoće i bakterije.

Međutim, TikToker je nastavio da deli nešto više detalja vezano za ovu temu u svom videu, objašnjavajući: „Unutar naših usta postoje dobre i loše bakterije. Kada grizete nokte, koristite zube koji se nalaze unutar vaših usta i na njima se mogu naći određene loše bakterije, koje mogu dovesti do infekcije noktiju i delova prstiju oko njih u ekstremnijim slučajevima. Pored toga, tokom ponovnog rasta noktiju, oni mogu krenuti pogrešnim pravcem, urasti u kožu i dovesti do ozbiljne gnojne infekcije“.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE