Obrenovac, 14.06.2024

NAVIKA KOJU SVI IMAMO, A I TE KAKO OSTAVLJA POSLEDICE


Izvor: Kurir.rs/Srbija Danas/Lokalne novine | Obrenovac, 06.09.2022.
Ginekološkinja upozorava: Dame, ovo nikako ne smete da radite pod TUŠEM

Foto:Shutterstock


Da li je i kod vas mokrenje pod tušem pravilo bez izuzetka? Onda pripazite: ginekološkinja objašnjava koje su posledice po mokra─çnu bešiku

Ginekološkinja dr Alisija Defri Tomas ka┼że kako ┼żenska anatomija nije "dizajnirana" za mokrenje stoje─çi. Miši─çi donje karlice ne mogu potpuno da se opuste, što zna─Źi da se mokra─çna bešika nikada ne mo┼że isprazniti do kraja. Rezultat toga mogu biti u─Źestalo mokrenje i slabost rada ┼żu─Źne kese.

I još je jedna okolnost problemati─Źna kod mokrenja pod tušem. Pozivaju─çi se na Pavlovljev eksperiment, dr D┼żefri Tomas ka┼że:

- Ako urinirate pod tušem, vremenom ─çete u svom mozgu stvoriti vezu izme─Ĺu zvuka vode i potrebe za mokrenjem. To dovodi do opasnosti da u nekom trenutku bešika postane osetljiva ─Źak i pri pranju ruku, sudova ili u bazenu.

Ako zatim postoji i disfunkcija mokra─çne bešike zbog ─Źestog mokrenja u staje─çem polo┼żaju, to rezultira "najboljim" uslovima za spontanim ispuštanjem mokra─çe. Zbog toga, ginekološkinja pre tuširanja savetuje obavljanje nu┼żde na toalet šolji.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE