Obrenovac, 13.12.2018

ISTRAŽIVANJE POTVRDILO


Izvor: Lepa&srećna,Lokalne novine | Obrenovac, 05.12.2017.
Jedite sir da ne umrete mladi!

Foto:Shutterstock
Za zdravlje celog organizma, neophodno je da jedete sir u ovim količinama.

Sir je bogat vitaminima, proteinima i mineralima, a najnovija istraživanja dokazuju da štiti od kardiovaskularnih bolesti i srčanog udara, piše Lepa & srećna.

Osim što je bogat kalcijumom, sir sadrži i zdrave masnoće koje se lako apsorbuju u telu i podržavaju nivo "dobrog" holesterola u organizmu.

Istraživanja pokazuju da dnevna porcija sira treba da ima 30 grama ili da pojedete krišku sira veličine kutije šibica dnevno. Ako se na taj način jede, sir može da smanji rizik od bolesti srca za 14 odsto.

Sir takođe sadrži i kiseline koje sprečavaju zakrčenje arterija. Međutim, koliko god je zdrav, sa konzumiranjem sira morate biti pažljivi.

Nikako nemojte da preterate u količini jer to može povećati holesterol, dovesti do gojaznosti, a so u siru može da izazove visok krvni pritisak. Ukoliko vam je iz zdravstvenih razloga zabranjen sir ili ne volite njegov ukus, stručnjaci ističu da jogurt sa malo masti i mleko mogu takođe obezbede organizmu važne proteine i minerale, ali bez opasne soli koje sir sadrži.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE