Obrenovac, 17.10.2018

Povrće koje uklanja simptome gripa za samo 24 sata


Izvor: express.co.uk,Lokalne novine | Obrenovac, 22.09.2017.
Upaljeno grlo, curenje nosa i kijanje simptomi su gripa koji počinju da se javljaju svakoge godine, otprilike u ovo vreme, i ostaju među nama negde do aprila naredne godine

Foto:Thinkstock
Postoji, međutim, način pomoću koga se prehlada može sanirati za samo 24 časa. Odgovor na pitanje "Kako?", glasi - brokoli!

Nutricionista Sara Flauer objašnjava kako ovo povrće utiče na simptome gripa. Ona ističe da je brokoli pun vitamina K, vitamina C, hroma i folne kiseline, što sve povoljno deluje na simptome.

"Ovi poznati vitamini su od izuzetne pomoći kada je borba protiv infekcija u pitanju, pa je na prve znake prehlade poželjno povećati njihov unos jedući više bobičastih plodova, citrusa, voća, papaje, brokolija i crvenih paprika koji pomažu zaštititi od upala", navodi ona.

Bitno je, takođe, i unositi dosta tečnosti, kako bi se "probila" zagušenost grla, ali treba izbegavati zaslađene i mlečne napitke, koji zbog visokog sadržaja sluzavih materija mogu da pogoršaju stanje. Zato je najbolje piti čajeve ili vodu.

I pored hladnoće, preporučljivo je provoditi neko vreme napolju u šetnji i/ ili vežbi. Tokom zimskih meseci vitamin D, neophodan za pomoć imunitetu u odgovoru na virus, postaje deficitaran u organizmu. Zato je, tokom jeseni i zime potrebno izlagati se suncu bar petnaestak minuta dnevno.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE