Obrenovac, 25.06.2019

IZVOR VITAMINA


Izvor: alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 02.02.2018.
Jedna šolja ovog napitka će vam ojačati organizam!

Foto:Shutterstock,Profmedia
Leći i anemiju.

Šolja kakaa na dan obogatiće vaš organizam gvožđem, hromom, cinkom i magnezijumom. Kašičicu praha rastvorite sa medom u šolji ključale vode.

Ukoliko je anemija vaš uporni neprijatelj, pokušajte da mu izađete "na crtu" uz pomoć ukusnog napitka koji vam je nadohvat ruke. Šolja kakaoa na dan obogatiće vaš organizam gvožđem, hromom, cinkom i magnezijumom.

Osećaćete se bolje, odmornije i snažnije. Najbolje je da ga pijete tako što ćete kašičicu praha rastvoriti u šolji ključale vode i dodati malo meda.

Ovaj napitak je preporuka i za jačanje krvnih sudova, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, reguliše krvni pritisak, nivo šećera i holesterola. Kakao čuva organizam od slobodnih radikala, jer sadrži tri puta više antioksidanasa od zelenog čaja, umiruje nerve i "napada" depresiju.

Američka asocijacija za unapređenje nauke tvrdi da redovno ispijanje šolje kakaaa "bistri mozak", pošto flavonoidi koje sadrži ubrzavaju cirkulaciju i dopremanje kiseonika do mozga se ubrzava, što sprečava demenciju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE