Obrenovac, 16.04.2024

Rekordna posećenost Banje Koviljače


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 30.06.2017.
Prošle godine Banja Koviljača imala je rekordnih 40 hiljada gostiju, a sudeći po poseti na početku sezone i popunjenim kapacitetima do novembra, taj rekord bi ove godine mogao da bude i oboren...

Foto:Banja Koviljača
Zbog velike zainteresovanosti, u Koviljači se intenzivno radi na proširenju smeštajnih kapaciteta.

Lekovita voda, sumporno blato, stručnost lekara i osoblja, gosti u Banji Koviljači tvrde, razlog su zbog kojeg se u ovo lečilište rado vraćaju.

"Dolazim već 20 i više godina i mogu vam reći da je mnogo velika razlika. Nekad je to bilo sasvim primitivnije i loše, sad je kvalitet na nivou", kaže Miodrag Žunić iz Lajkovca.

"Svima preporučujem Banju Koviljaču, sve je super, sve je odlično i super mi pomaže", kaže Bosiljka Dukić Perić iz Nemačke.

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju 350 zaposlenih rade u dve smene, a oko 600 ležajeva, od čega 200 u privatnom smeštaju popunjeni su do novembra. Gostiju bi bilo, kažu, i više, ali nemaju smeštajnih kapaciteta.

"U toku su ozbiljni radovi na proširenju terapijskog bloka već negde sredinom jula očekujemo da se završe novih 13 kabina za pakovanje našim lekovitim blatom, i kada za kupanje u našoj termomineralnoj vodi. Nakon toga idemo dalje na proširenje smeštajnih kapaciteta planiramo da za početak napravimo 25 soba i apartmana", kaže Aleksandar Jokić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača.

Iako je Banja Koviljača poznata kao rehabilitacioni centar, u poslednjih nekoliko godina, za odmor u njoj zainteresovani su i oni kojima lečenje nije prioritet. Takvim gostima u ponudi su i izleti do Tršića, Tronoše, Sunčane reke.

"Odlični utisci, odlično provodimo vreme za čim bi samo mogao da požalim je da još koji dan provedem ovde", kaže Bojan Blagojević iz Republike Srpske.

"Sigurno je da je potrebno novih sadržaja pre svega sportskih, bazen, akva park, i to je nešto što bi Banju Koviljaču učinilo još poželjnijom turističkom destinacijom", kaže Vladimir Vulović, Turističko info centar "Kraljevska banja - Banja Koviljača".

Banja Koviljača označena je kao najveći turistički potencijal grada Loznice, a upravo zbog toga se, kažu, intezivno ulaže u infrastrukturu. Trenutno su u toku radovi na izgradnji deset kilometara puta do Gučeva.

"Svi putevi koji dolaze ka Banji Koviljači iz pravca Bajine Bašte, iz Beograda, iz Valjeva su u potpunosti rekonstruisani, rekonstruisali smo glavnu ulicu, park je potpuno sređen, obnovili smo i javnu rasvetu", kaže Dejan Stalović pomoćnik gradonačelnika Loznice.

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju, kažu, da već su oboreni prvi rekordi u posećenosti od početka godine. Za prvih pet meseci broj pacijenata se povećao za 12 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: rts.rs

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE