Obrenovac, 25.06.2019

Poznati 'eliksir zdravlja' nije baš tako efikasan kao što se misli


Izvor: index.hr,Lokalne novine | Obrenovac, 05.02.2018.
Nije da nije dobar, ali zeleni čaj ne može baš sve da uradi sam

Foto:Thinkstock
"Ljudi mnogo vole da veruju korisnim namirnicama, iza kojih stoje dokazi o njihovom super dejstvu, ali retki će se potruditi da shvate širu sliku", upozorio je ovih dana Džoš Eks, osnivač DrAxe.com, saosnivač organizacije Ancient Nutrition i autor jedne od najčitanijih knjiga o ishrani u poslednje vreme - "Eat Dirt".

"Tako je i sa zelenim čajem, koji dokazano pozitivno deluje na gubitak kilograma, podizanje energije, zdraviju i lepšu kožu, bolje zdravlje... Ali, zeleni čaj, shvatite to, nije čaroban napitak", ističe Eks.

Doktor navodi da zeleni čaj nije sam po sebi dovoljan, naročito ne ako pijete šoljicu dnevno, ili ga pijete nekoliko puta nedeljno.

", pojasnio je i dodao da

"U mnogim istraživanjima o korisnom dejstvu zelenog čaja navodi se da se to odnosi isključivo na njegove komponente i uticaj na organizam. Ako preostali deo dana ne živite prema zdravim principima, teško da će vam zeleni čaj u tom slučaju doneti neku prednost. Naročito zato što se mnoga istraživanja sprovode na ljudima koji neguju zdrav životni stil, jer tako lakše otkriti dodatne pozitivne strane onoga što se istražuje, u ovom slučaju zelenog čaja", kaže Eks.

Dakle, jedna šoljica dnevno, uz ne preterano zdrav životni stil, neće imati nikakvo pozitivno dejstvo na organizam. Nećete vam pomoći da smršate, i neće vam prolepšati kožu.

"Za obe te svrhe je, na primer, bolje popiti više vode, nego se oslanjati na tu šoljicu čaja", tvrdi doktor.

"Ne postoji čarobni napitak. Postoji samo čarobna kombinacija dobrih i zdravih navika, među kojima je i konzumacija zelenog čaja", zaključuje Eks.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE