Obrenovac, 29.11.2021

AKO NISTE SPREMILI OGREV, U OGROMNOM STE PROBLEMU


Izvor: Kurir.rs/M.L./Lokalne novine | Obrenovac, 25.10.2021.
Kubik drva skuplji i do 1.000 dinara, a cena za tonu peleta 260 EVRA!

Foto:Depositphotos/Dessie_bg


Stiže nam zima, ko nije spremio ogrev, sada već ima problem. Za samo mesec dana cena peleta skočila je za 30 odsto – tona košta oko 260 evra. A kubik ogrevnog drveta skuplji je 500 do 1.000 dinara.

Međutim dobra vest je da uprkos krizi na evropskom energetskom tržištu, situacija u Srbiji je stabilna, toplane dobro greju, gasa i struje ima dovoljno, poručuje Vladina Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Kako ćemo se grejati ove zime, kakva je situacija na tržištu energenata, otkrila je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji Jelica Putniković, urednica portala Energija Balkana.

- Biće skuplji ogrev, električna energija i gas neće poskupeti. Što se tiče struje, bićemo mirni. Uvek je bolje kupiti drva, pelet, ugalj na leto. Treba na vreme da se obezbedimo, pogotovo ako je drvo u pitanju, jer ako je vlažno ono će deo energije da proizvede na sušenje cepanica. Teško je reći koliko ranije i šta kupiti, pre je pelet bio jeftiniji a evo sad nije - rekla je Jelica.

Prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, Zaječar je već godinama na listi 14 najzagađenijih gradova u Srbiji. I dok je u većini drugih gradova industrijska proizvodnja glavni krivac zagađenog vazduha, u Zaječaru su to individualna ložišta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE