Obrenovac, 06.05.2021

NE MOŽETE DA NAĐETE POSAO?


Izvor: Espreso.rs/ Milica Drinčević/Lokalne novine | Obrenovac, 23.01.2021.
Dobro pročitajte ova ČETIRI SAVETA

Foto:Profimedia


Ovih dana jako je teško pronaći posao i biti zadovoljan sa svojim radnim mestom, kao i novčanom naknadom za to. Više od polovine ljudi pronalazi posao putem kontakata i upoznavanja, ali šta ako neko nema tu sreću?

Pročitajte sledeće savete, dobro razmislite o njima i promenite to što vam nedostaje. Uskoro ćete primetiti da će vam telefon češće zvoniti, te da ćete moći i da birate radno mesto.

Poslali ste CV, ali poslodavac vas ne zove

Ovo je jedan od čestih problema. Treba da shvatite da nije dovoljno samo poslati svoju biografiju sa stotinama, pa i hiljadama drugih ljudi. Pre nego što pošaljete svoju biografiju treba da se zapitate. Šta je to što vas motiviše da se prijavite baš na taj oglas za posao?

Ne biste verovali da poslodavci i pored toga što dobiju dosta kandidata veoma retko pronađu baš ličnost koja im je potrebna. To je zbog toga što većina sam "klikne" i prijavi se na oglas, bez da proveri da li zaista želi da se prijavi i kakve kvalifikacije poseduje. Verovatno mislite "bolje da se prijavim na što više oglasa". Izbegavajte tu praksu, jer će poslodavac videti iz vaše biografije da vas ta vrsta posla ne zanima. 

Zapitajte se šta želite!

Ukoliko nemate jasan cilj, pokušajte bar da definišete ideju onoga što želite. Probajte sebi da postavite pitanje: "Žašto želim da radim da njih?". Ukoliko pronađete neke dobre argumente navedite ih u motivacionom pismu i videćete da će vas ozbiljnije shvatiti, a samim tim ste i korak bliže poslovnoj ponudi.

Trudite se da budete u toku sa dešavanjima 

Nakon što pošaljete CV nije loše da pozovete firmu i pitate da li su primili vaš mejl. Da bi to proverili moraju da potraže vaše ime, izvuku mejl iz hrpe ostalih i stave ga na vrh, a tu ste već bolje pozicionirani. 

Ukoliko se proces selekcije oduži, što je često slučaj možete ponovo da pozovete i pitate kada možete da očekujete rezultate. Ipak, nemojte preterivati i zivkati svakodnevno. 

Nemojte trčati za poslom, već ga pronađite sami

Kada tražite posao nije bitno koliko ste puta poslali biografiju, niti kome ste se javili, već koliko ste konkretnih ragovora imali.Zapamtite da je vaš cilj zaposlenje. 

Tokom razgovora morate pokazati entuzijazam, zainteresovanost, te i kompetentnost za datu poziciju. Takođe, trudite se da ne budete uštogljeni, već sigurni u sebe i opušteni pritom. 

Nemojte da imate negativne misli i da se pitate zašto vas niko ne želi. To nije istina, samo još uvek niste pokucali na prava vrata. Eliminišite loša osećanja i jadikovanje, jer je vaša budućnost isključivo u vašim rukama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE