Obrenovac, 06.05.2021

AUTO ┼áKOLA-PREDNOST VO┼ŻNJE


Izvor: Alo.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2021.
Polaganje voza─Źkog ispita predstavlja veoma bitan deo ┼żivota svih ljudi, koji daje veliki broj prednosti

Foto:Alo.rs/Printscreen


Ne samo da se omogu─çava upravljanje automobilom, ve─ç i priliku da se otputuje na ┼żeljeno odredište, efikasnu svakodnevnicu i mogu─çnost planiranja obaveza za kratak vremenski rok. Vo┼żnja pru┼ża mnogo koristi i jednostavno je prednost odlu─Źiti se za polaganje ovog ispita.

Odlazak na putovanje – zimovanje, letovanje ili turisti─Źke posete, veoma je jednostavno kada se raspola┼że sopstvenim vozilom. Organizacija je jednostavnija, prevoz fleksibilan, a mogu─çnost ispunjenja ┼żelja neograni─Źena. Upravljanje vozilom donosi prednosti, a zahteva u─Źenje i posve─çivanje pa┼żnje ovladavanju tehnikama sigurne, bezbedne i pouzdane vo┼żnje.

Auto škola stvara vrhunske i sigurne voza─Źe

Današnja obuka za voza─Źe u odre─Ĺenoj meri se razlikuje od obaveza i elemenata koji su postojali pre nekoliko godina. Prema najnovijoj zakonskoj proceduri, auto škola Novi Beograd, kao i za sve druge lokacije, obu─Źava voza─Źe u nekoliko odvojenih celina savladavanja sveobuhvatnog procesa upravljanja vozilom B kategorije. Prvenstveno je obaveza kandidata da završe deo teorijske obuke u trajanju od ukupno 40 ─Źasova po 45 minuta, od toga je minimum 30 ─Źasova teorije i 10 ─Źasova posve─çenih ve┼żbama.

Kada se polo┼żi teorijski deo ispita koji va┼żi godinu dana, auto škola Novi Beograd u skladu sa propisima pristupa prakti─Źnom obu─Źavanju voza─Źa, što je ukupno 40 ─Źasova vo┼żnje na gradskim i prigradskim ulicama. Neizostavan deo obuke koju sprovodi auto škola Novi Beograd, kao i sve druge, jeste polaganje prve pomo─çi.

Krovni koferi zahtevaju obazrivost tokom vo┼żnje

Sve ─Źeš─çi izbor za putovanje koje ─çe putnike rasteretiti stvari i putnih torbi, jesu krovni koferi. Oni se biraju za svaki vid odlaska na putovanje, ali zahtevaju opreznu i sporiju vo┼żnju nego kada ovaj vid kutija za odlaganje stvari nije deo krovova automobila. Razlog tome je što sami po sebi imaju odre─Ĺenu te┼żinu, u zavisnosti od odabranog materijala – mogu biti plasti─Źni, aluminijumski ili u nekoj kombinaciji koja je otporna na sve vremenske uslove. Krovni koferi mogu imati razli─Źite mehanizme monta┼że, a najve─çi broj funkcioniše po principu postojanja dr┼ża─Źa kao osnovne podloge.
Diferenciraju se i prema velikom broju boja, dezena i raspolo┼żivih dimenzija. Krovni koferi ─Źesto uz kupovinu odabranog modela i nosa─Źa obezbe─Ĺuju i besplatnu monta┼żu od strane prodava─Źa, ili profesionalnog servisera. Za sve voza─Źe, va┼żno je da budu pravilno postavljeni, a od njih, bez obzira na iskustvo u vo┼żnji, o─Źekuje se sporija i pa┼żljiva vo┼żnja, posebno kada se radi o odlasku na zimovanje.

Cena autobuske karte – pravi izbor za putovanje ili sopstveni automobil

Odlazak na odmor po─Źinje i mnogo pre samog putovanja. Prvenstveno se bira ┼żeljeni vid prevoza – poredi se cena autobuske karte sa utroškom goriva ukoliko se radi o sopstvenom vozilu. Veliki broj voza─Źa, osim ukoliko se radi baš o po─Źetnicima koji su tek polo┼żili voza─Źki ispit u auto školi, odlu─Źuje se za sopstveni vid prevoza za odlazak na odmor. Razlog tome je velika fleksibilnost u pogledu vremena polaska i povratka, broja pauza, nego kada se bira prevoz autobusom.

Cena autobuske karte ─Źesto je deo kompletnog turisti─Źkog aran┼żmana, koji pored prevoza obuhvata i smeštaj, obroke, ali i odlazak na brojne turisti─Źke izlete. Autobuski prevoz va┼żi za udoban i komforan, kao i vrlo opušten, jer se ne razmišlja o upravljanju vozilom. Sa druge strane, sopstveni automobil daje dosta prednosti, jer dok se cena autobuske karte plati i rezervacija va┼żi odre─Ĺeni vremenski period, putovanje automobilom omogu─çava i da se promeni ┼żeljeno odredište, broj dana koji je prvobitno planiran za odmor, kao i donesu bilo koje druge odluke korisne za putnike.

Upravljanje automobilom daje veliki broj prednosti. Auto škola Novi Beograd, kao i najve─çi broj drugih, daje obuku u skladu sa najvišim propisima. Istovremeno, voza─Źi se obu─Źavaju i pripremaju i za vo┼żnju kada su na automobilima krovni koferi. Dodatno, za odlazak na putovanje veoma je zna─Źajno imati i voza─Źku dozvolu, jer se cena autobuske karte i drugih vidova prevoza naj─Źeš─çe poredi sa odlaskom na odmor uz sopstveni automobil.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE