Obrenovac, 29.11.2021

ASFALTIRANJE U UROVCIMA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 27.10.2021.
Privode se kraju radovi na asfaltiranju putne infrastrukture u mesnoj zajednici Urovci

Foto:obrenovac.rs


Trenutno se radovi izvode na putnoj deonici koja spaja Ulicu Bogoljuba Uroševića Crnog sa Šabačkim putem.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac je izjavio da se po završetku kanalizacije i radova na Šabačkom putu prelazi na asfaltiranje ostalih putnih pravaca u MZ Urovcima.

– Kao što smo obećali nakon završene kanalizacije i završenog Šabačkog puta radimo spajanje ove dve deonice. Ona će pružiti mogućnost da ljudi koji dolaze iz pravca Skele i Ušća dođu kod svojih komšija u Krtinsku, Urovce i Rojkovac, jednom prečicom koja će biti potpuno nova i bezbedna. Najvažnija stvar, s obzirom da je raspisan tender ući u izgradnju svih ostalih nekategorisanih puteva u Urovcima, Krtinskoj i svim ostalim mesnim zajednicama koje su ovde. Nakon toga idemo sa grejanjem i to će biti završna infrastruktura – rekao je Čučković i osvrnuo se na projekat ”Treće magistrale”.

– Potpisan je ugovor za izgradnju grejanja u okviru ”Treće magistrale”. Cev će ići kroz Čučkovicu prema Milivojevićima i Kopitićima. Oni će dobiti grejanje sa druge strane meštani centra sela i idemo tako do Mladosti kao što smo juče počeli i kanalizaciju, da u ovom prvom kvartalu 21. veka završimo apsolutno sve što je neophodno da bi život meštana u ovom delu Obrenovca bio potpuno ugodan i isti kao što je u centru Obrenovca – istakao je Čučković.

– Želim da naglasim još jednu stvar, apsolutno ni jedna kuća, zaseok u svim našim mesnim zajednicama neće biti zaobiđen, ne treba da se sekiraju meštani Urovaca formalno, a žive uz Šabački put. Oni će biti u slivu kanalizacije Ratara ili Zvečke iz Drage Vukovića, tu su naše stručne službe koje će uraditi kanalizacije, premere i slivove. Ovaj ovde deo će biti potpuno zaštićen, sve naše reke i potoci koji su na ovom prostoru, posebno za navodnjavanje će biti zaštićeni. U istoriju šaljemo ono što je najviše bolelo meštane, a to su podzemne vode, septičke jame koje su bile više puta pražnjene nego u nekim drugim delovima Obrenovca, ali ta vrsta brige naše države i opštine će biti zaokružena posle pola veka od postojanja naše Termoelektrane – zaključio je Čučković.

Miloš Nenadović, predsednik Saveta mesne zajednice Urovci je rekao da putni pravac koji se asfaltira predstavlja ujedno i najprometniju saobraćajnicu u ovoj mesnoj zajenici.

Nenadović je dodao da se radovi privode kraju i zahvalio se Gradskoj opštini Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE