Obrenovac, 20.06.2021

AKO SE VAKCINIŠETE JOŠ DANAS IMAĆETE DODATNU POMOĆ OD DRŽAVE


Izvor: Espreso/Srbija Danas/Lokalne novine | Obrenovac, 31.05.2021.
Prijava počinje sutra!

Foto:Profimedia


Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Srbiji do danas imaće pravo na dodatnu finansijsku pomoć države u iznosu od 3000 dinara za vakcinisane. Prijava za 3000 dinara za vakcinisane će trajati od 1. do 15. juna, i to na isti način kao i kao što je i prijava za 60 evra.

 

Procedura prijavljivanja biće ista kao za pomoć "30+30" evra, preko sajta Uprave za trezor.

Za pomoć države od 3.000 dinara za vakcinisane potrebno je ostaviti sledeće podatke: JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun ili želite da vam se automatski otvori.

1. juna počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane, prijava će trajati do 15. juna u ponoć, a svi prijavljeni uplatu mogu da očekuju do 20. juna.

Prijava će biti moguća elektronski preko sajta Uprave za trezor. Penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć neće morati da se prijavljuju.

Pravo na dodatnih 3.000 dinara za vakcinisane imaju svi građani Srbije stariji od 16 godina, a pomoć će biti isplaćena u periodu od 12. do 20. juna.

Na ovaj način država želi da motiviše ljude da se vakcinišu, kako bismo se što pre vratili normalnom životu.

- Potrebno je da što pre dođemo do kolektivnog imuniteta kako bi se ekonomija otvorila u potpunosti. Sada nam je, pored očuvanja zdravlja građana, najvažnija borba za ekonomiju, nova radna mesta i više stope rasta. Upravo zato je doneta i ova nova mera. To je samo deo trećeg paketa pomoći kojim pomažemo privredu i građane Srbije - rekao je ministar finansija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE