Obrenovac, 07.05.2021

Otvaranje rekonstruisanog objekta Stare banje na Dan opštine Obrenovac


Izvor: Gradska opština Obrenovac | Obrenovac, 11.12.2020.
Ljubitelji banjske vode, nakon otvaranja novog objekta, imaće na raspolaganju promotivni period, kada će moći besplatno da koriste obnovljeno banjsko kupatilo.

Foto:Gradska opština Obrenovac
U nedelju, 20. decembra, kada se i tradicionalno obeležava Dan opštine Obrenovac, planirano je svečano otvaranje novog rekonstruisanog objekta Stare banje. Ljubitelji banjske vode, nakon otvaranja novog objekta, imaće na raspolaganju promotivni period, kada će moći besplatno da koriste obnovljeno banjsko kupatilo.


Direktor Javnog komunalnog preduzeća Obrenovac Milan Marošanin istakao je da će rekonstruisan objekat Stare banje svedočiti o tome, na koji način se i kojom dinamikom investira u izgradnju opštine Obrenovac.


– Od 2012. godine počela je izrada projektne dokumentacije, Javno komunalno preduzeće Obrenovac, Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca i Gradska opštine Obrenovac tada su doneli odluku da se otpočne i sa investiranjem u izgradnju objekta, te su u izgradnju objekta od 2017. godine do sada opština Obrenovac i Grad Beograd, uložili skoro 90 miliona dinara, što je rezultiralo objektom, koji će biti vrlo reprezentativan – naveo je Marošanin.


On je ovom prilikom istakao da postoji jasan cilj, da Obrenovac ne bude isključivo poznat kao energetski grad i kao grad u kome se nalazi fabrika Meita, već da postane poznat i kao banjski centar, za šta postoje uočljivi kapaciteti.


Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća Obrenovac, Institut za javno zdravlje i Institut za rehabilitaciju, 2012. godine kada je rađena analiza banjske vode,ukazali su na izuzetan kvalitet vode kojom ova banja raspolaže, što je kako on kaže pružilo pozitivan doprinos realizaciji projektne ideje koja se odnosila na rekonstukciju objekta Stare banje.


Javno komunalno preduzeće Obrenovac i Gradska opština Obrenovac promovisaće obnovljen objekat Stare banje, te će svi korisnici banjskog kupatila koji se budu prijavili, moći da iskoriste promotivni period, od 21. decembra i tokom januara naredne kalendarske godine i besplatno koriste banjsko kupatilo.


Zainteresovani korisnici banjske vode, mogu podneti svoje prijave za vaučere za promotivno korišnjenje banjskog kupatila, od ponedeljka, 14. decembra u kancelarijskom prostoru novog objekta Stare banje.


Korisnicima će upotreba rekonstruisanog banjskog kupatila od februara naredne godine, biti naplaćivana, a kako ističu iz Javnog komunalnog preduzeća Obrenovac, svi ljubitelji banjske vode, moći će da uživaju  u njenim  blagodetima tokom cele godine.


Iz ovog preduzeća još najavljuju, da su u pripremi različiti novi sadržaji koji će upotpuniti doživljaj posetioca i učiniti boravak u novom banjskom kupatilu još prijatnijim.


Marošanin je iskoristio priliku i najavio otvaranje prve prodavnice suvenira u opštini Obrenovac.


– Od 21. decembra biće otvorena i prodavnica suvenira gde ćemo promovisati sve naše male privrednike, a od nove godine u planu je i raspisivanje konkursa za suvenir Obrenovca – istakao je Marošanin.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE