Obrenovac, 18.05.2021

BEZBEDNOST NAJMLA─ÉIH PRIORITET


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 11.02.2021.
Po─Źela podela ÔÇŁPa┼żljivkaÔÇŁ ─Ĺacima prvog razreda osnovnih ┼íkola

Foto:obrenovac.rs


Gradska opština Obrenovac je u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobra─çaju i Saobra─çajnom policijom obezbedila ”Pa┼żljivkova pravila u saobra─çaju” svim u─Źenicima prvog razreda osnovnih škola. Predstavnici Gradske opštine Obrenovac i Saobra─çajne policije danas su u Osnovnoj školi ”Jovan Jovanovi─ç Zmaj” podelili primerke ”Pa┼żljivka” i uputili ─Ĺake na osnovna pravila u saobra─çaju.

Dragan Bla┼żi─ç, pomo─çnik predsednika Gradske opštine Obrenovac istako je dobru saradnju sa svim školama na teritoriji opštine i Saobra─çajnom policiom.

– Naša saradnja daje rezultate i mi iz godine u godinu imamo sve manje povre─Ĺenih u─Źenika u saobra─çaju – rekao je Bla┼żi─ç ali i upozorio da se na teritoriji opštine Obrenovac nalaze tri rizi─Źna mesta pored osnovnih škola.

– Zbog gustine saobra─çaja imamo rizi─Źne lokacije kod Osnovne škole ”Jovan Jovanovi─ç Zmaj”, zatim u Osnovnoj školi ”Nikola Tesla” u Skeli i Osnovnoj školi ”┼Żivojin Peri─ç” u Stublinama. Pored saobra─çajnih znakova i radara na ovim mestima de┼żuraju i pripadnici Saobra─çaje policije koje posebno ┼żelim da pohvalim – izjavio je Bla┼żi─ç.

– Apelujem pre svega na voza─Źe iz razloga što se ve─çina nezgoda dešava upravo njihovom nepa┼żnjom. Ponašanje u─Źenika u saobra─çaju nije sporno, ve─ç su voza─Źi ti koji pored škola treba da uspore na propisanih 30 kilometara na ─Źas kako ne bismo više imali ni jedan problem – poru─Źio je Bla┼żi─ç.

Miloš Stanojevi─ç, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac je rekao da je pravovremena edukacija u─Źenika klju─Źna za njihovo bezbedno u─Źeš─çe u saobra─çaju.

– Projekat ”Pa┼żljivkova pravila u saobra─çaju” radimo zajedno sa Agencijom za bezbednost u saobra─çaju i to je veoma dobra praksa kada je u pitanju briga o najmla─Ĺima. Znanje koje steknu sada zna─Źi─çe im tokom celog ┼żivota – izjavio je Stanojevi─ç i dodao da je najbitnije da ─Ĺaci znanje steknu još u ranoj dobi kako bi se pravilno ponašali u saobra─çaju.

– Zato i sprovodimo ovu akciju gde delimo ”Pa┼żljivka” svim našim prvacima i na taj na─Źim im skra─çemo pa┼żnje kako na ispravan na─Źin treba da se ponašaju u saobra─çaju. Na ovakvim predavanjima ne samo što ─çe u─Źenici ste─çi znanje o saobra─çaju, ve─ç ─çe to znanje mo─çi i drugima da prenose – naglasio je Stanojevi─ç i najavio nastavak ove edukativne akcije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE