Obrenovac, 10.05.2021

BELO POLJE DOBIJA KANALIZACIJU


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 12.04.2021.
Početak realizacije projekta izgradnje kanalizacione mreže na teritoriji mesne zajednice Belo Polje

Foto:lokalnenovine.rs


Danas je najavljen početak realizacije projekta izgradnje kanalizacione mreže na teritoriji mesne zajednice Belo Polje. Ovim projektom, predviđeno je da sva domaćinstva na teritoriji ove mesne zajednice dobiju mogućnost priključenja na kanalizacionu mrežu.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” Branko Matić istakao je da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda sprovela javnu nabavku za izvođenje radova, te se nada da će u najkraćem roku početi građevinski radovi na izgradnji kanalizacione mreže.

– Podsetiću da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za Obrenovac izgradila kanalizacionu mrežu u naseljima Šljivice, Braće Jugović, a Belo Polje je bila poslednja gradska mesna zajednica koja nije imala kanalizacionu mrežu, te i taj posao završavamo – rekao je Matić i tom prilikom dodao da očekuje da će nakon izgrađene kanalizacione mreže na prostoru mesne zajednice Belo Polje, početi radovi na izgradnji kanalizacije i u drugim seoskim mesnim zajednicama, gde nedostaje potpuno izgrađena komunalna infrastruktura.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković ovom prilikom je istakao, da će tokom nastupajuće sezone, pored izgradnje kanalizacione mreže, na teritoriji mesne zajendice Belo Polje, biti izvođeni građevinski radovi na izgradnji novog vrtića.

Takođe, on je ovom prilikom podsetio na realizaciju projekta ”Čista Srbija”.

– Projektom ”Čista Srbija” obuhvaćene su teritorije mesnih zajednica Barič, Mislođin, izgradnja fabrike za prečišćavanje voda, takođe Ratari i njihova fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, a radovi u ovim delovima opštine počeće u septembru – istakao je Čučković i zamolio građane Belog Polja za razumevanje tokom izvođenja radova, te naglasio da će nakon izvedenih radova sve biti vraćeno u prvobitno stanje.

Čučković je za ovu građevinsku sezonu najavio intenzivnije radove na izgradnji nedostajuće komunalne i putne infrastrukture na teritoriji opštine Obrenovac, a kako je naveo biće intervvencija i na mreži toplovoda, na mestima gde je to neophodno.

Predsednik Saveta mesne zajednice Belo Polje Nemanja Ilić najavio je da će sva domaćinstava na prostoru ove mesne zajednice u narednom periodu dobiti mogućnost priključka na kanalizacionu mrežu.

– Pre dve godine, bili smo sa predsednikom Gradske opštine Obrenovac i direktorom Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” u Boškovića kraju, kada je ustanovljeno da polovina ove mesne zajednice nije pokrivena kanalizacionom mrežom, te je tada postignut dogovor da će ove godine početi radovi na izgradnji kanalizacione mreže – objasnio je Ilić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE