Obrenovac, 14.06.2024

BESPOVRATNA SREDSTVA ZA PROJEKTE MLADIH IZ OBRENOVCA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 20.02.2023.
17 projekta neformalnih grupa kroz konkurs Omladinski fond

Foto:obrenovac.rs


Kancelarija za mlade Gradske opštine Obrenovac u saradnji sa “Fondacijom Ana i Vlade Divac” podržala je 17 projekta neformalnih grupa kroz konkurs Omladinski fond. Ovaj projekat se realizuje sa ciljem povećanja učešća mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje sami pokreću i vode mladi.

Boris Bogdanovski, načelnik odeljenja za informisanje i brigu o mladima je podsetio da je ovo deseta godina od kako se ovaj projekat sprovodi.

– Ono što moram da naglasim i na šta smo mi posebno ponosni i srećni je da smo prva opština u Srbiji koja je napravila saradnju sa Divac fondacijom. Ove godine smo imali 18 prijava neformalnih grupa, od kojih je prošlo njih 17 – rekao je Bogdanovski i detaljnije objasnio sadržaj projekta.

– Moram da napomenem da su svih 17 projekata mladi ljudi iz Obrenovca podneli inicijativu kako bi ulepšali svoje sredine u seoskim mesnim zajednicama, ali i kako bi završili svoje sportske klubove i terene i uredili dečija igrališta. Nadam se da će i narednih godina mladi iz Obrenovca uzeti još više učešća i da ćemo pokazati da smo jedinstvena opština u Srbiji koja ima kapacitet i mogućnost za razvijanje Divac omladinskog fonda – poručio je Bogdanovski.

Iva Ćirić, Divac omladinski fond Obrenovac je rekla da je ukupna vrednost fonda 1.370.000 dinara i da je za svaki pojedinačni projekat odobren određeni iznos.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE