Obrenovac, 07.05.2021

BUDU─ćNOST TRGOVINE?


Izvor: Alo.rs/Blic/M.Lj./Lokalne novine | Obrenovac, 08.01.2021.
Ministarstvo poljoprivrede napravilo zanimljivu platformu

Foto:Alo.rs/V.─É.


Postoja─çe i mogu─çnost "osve┼żavanja" ponude, organizovanja popusta i specijalnih ponuda, a sve u cilju podsticanja ve─çe tra┼żnje i trgovine u internet prostoru.

Platforma E-pijaca, pokrenuta po─Źetkom aprila zbog pandemije korona virusa, kada su mnogim poljoprivrednim proizvo─Ĺa─Źima odse─Źeni svi dotadašnji kanali prodaje i distribucije, mogla bi da se unapredi i preraste u "interaktivnu tr┼żnicu Srbije".

Platforma, koju je Ministarstvo poljoprivrede bukvalno u roku od 48 sati kreiralo i osposobilo za rad, do sada je registrovala više od 2.000 malih proizvo─Ĺa─Źa iz svih delova Srbije.

Ideja je bila da se omogu─çi pristup tr┼żištu pre svega malim proizvo─Ĺa─Źima koji nemaju svoje veb prezentacije, kako bi predstavili svoje proizvode i kako bi njihova ponuda bila lako dostupna za potroša─Źe.

U Ministarstvu poljoprivrede ka┼żu za Tanjug da, iako je E-pijaca ostvarila izvestan uspeh, postoji veliki potencijal u daljem razvoju i navode da se radi na stvaranju "interaktivne tr┼żnice Srbije".

Objašnjavaju da ─çe u "interaktivnoj tr┼żnici" ponuda svih registrovanih proizvo─Ĺa─Źa biti predstavljena na još bolji i napredniji na─Źin, sa slikama, koli─Źinama, potvrdjenim kvalitetom, cenom i raspolo┼żivoš─çu.

Postoja─çe i mogu─çnost "osve┼żavanja" ponude, organizovanja popusta i specijalnih ponuda, a sve u cilju podsticanja ve─çe tra┼żnje i trgovine u internet prostoru.

Kako navode u ministarstvu, u planu je i razvijanje posebne mogu─çnosti pretrage i pregleda za male distributivne lance, koji su najve─çi kupci i distributivni kanal za plasman poljoprivrednih proizvoda malih gazdinstava i proizvo─Ĺa─Źa.

Na taj na─Źin bi se na primer, objašnjavaju, jednom lancu prodavnica iz Kragujevca omogu─çilo da sagleda kompletnu ponudu odredjene vrste vo─ça ili povr─ça ili nekog drugog proizvoda na prostoru Leskovca ili nekog drugog grada.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE