Obrenovac, 18.05.2022

Za sve predškolce besplatna članarina u Biblioteci 'Vlada Aksentijević'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.09.2019.
U vrtiću 'Zeka' održana je dodela personalizovanih članskih karata

Foto:Printscreen
Biblioteka "Vlada Aksentijević" i ove godine odlučila je da svim predškolcima sa teritorije Gradske opštine Obrenovac omogući besplatno članstvo. U vrtiću ”Zeka” održana je dodela personalizovanih članskih karata predškolcima, a tom prilikom je dečija spisateljica i pesnikinja Radmila Tomić mališanima pročitala nekoliko svojih pesama.

Direktor Biblioteke "Vlada Aksentijević" Vukašin Ljuština navodi da je ovo način da se deca edukuju od malih nogu.

"Ovo je jedan od načina kako da edukujemo naše najmlađe i da ih naučimo da zavole knjige i čitanje. Mi smo se na ovaj potez odlučili jer smatramo da se publika i čitaoci gaje od malih nogu, a najbolji način da to uradite jeste da ih učlanite u biblioteku. Mi u našim ograncima u naselju Rojkovac kao i u Domu kulture imamo poseban kutak prilagođen deci kao i u potpunosti opremljenu biblioteku za sve uzraste. Tu mogu roditelji da dovode svoje klince da im čitaju ili da oni sami uživaju u 'carstvu knjiga'", rekao je Ljuština.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je PU "Perka Vićentijević" prepoznala akciju Biblioteke i pomogla da se ona na adekvatan način sprovede. Osim toga, Ljuština je uveren da će broj najmlađih čitalaca rasti iz godine u godinu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE