Obrenovac, 07.05.2021

STIGLE CNC MAŠINE U TEHNIČKU ŠKOLU


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 22.01.2021.
Kao rezultat saradnje Tehničke škole Obrenovac sa Nemačkom razvojnom agencijom GIZ i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije dopremljene su CNC mašine za mašinsku obradu

Foto:lokalnenovine.rs


Učenici će CNC mašine koristiti u sklopu praktične nastave. Tehničku školu Obrenovac danas su posetili predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor Kancelarije za mlade opštine Obrenovac Uroš Mirićić, koji su zajedno sa direktorkom Tehničke škole Obrenovac Rajkom Babić razgovarali o značaju CNC mašina u praktičnoj nastavi.

– Počelo je drugo polugodište i CNC mašine su spremne za rad. Ovo je odlična stvar za naše redovne učenike u praktičnoj nastavi. Mi ove godine imamo učenike obrazovnog profila operater mašinske obrade zbog kojih je prvenstveno došlo do nabavke ovih mašina. Takođe i drugi obrazovni profili mogu koristiti CNC mašine kako u praktičnoj nastavi tako i u stručnim predmetima – rekla je Babić.

– Naša Tehnička škola je suštinski postala rudnik znanja. Ovde deca iz Obrenovca i okoline mogu da dobiju sva znanja i iskustva koje kasnije mogu da prenesu na svoje radno mesto. Ponosan sam na činjenicu da su učenici ove škole vredni i da ovde žele da dolaze na praksu i koriste CNC mašine koje su sada stigle i da suštinski uzmu sudbinu u svoje ruke, kako bi mogli lepo i pristojno da zarade i od tog novca svojoj budućoj porodici obezbede sve neophodno – izjavio je Čučković i dodao da učenici već sa 18 godina, po sticanju diplome mogu da se zaposle u kompaniji ”Mei Ta Europe”, TENT-u i mnogim privatnim kompanijama koje se bave mašinstvom.

– Naš cilj je da Nacionalnoj službi za zapošljavanje olakšamo posao i da svi oni koji žele da rade do tog posla i dođu. Nezaposlenost u Obrenovcu je na najnižim granama u njegovoj istoriji, ponosan sam i na tu činjenicu. Međutim kako godine prolaze tako stižu i nove generacije. Ovo je šansa za neke nove mlade koji dolaze. Raduje me što ću učenici moći uz kvalitetan nastavni kadar, uz ljude koji su završili ovu školu i koji rade u kompaniji ”Mei Ta” i TENT-u i koji će im biti na raspolaganju u praktičnoj nastavi kako bi što bolje uspeli u svojoj profesionalnoj karijeri – istakao je Čučković.

– Opština Obrenovac još jednom pokazuje da je uz svoje mlade ljude. Mi smo zaista opština koja je od samog starta školovanja uz svoje đake kroz programe ”Eko kampovi” i ”Eko dinar” kasnije im pružamo i finasijsku podršku bilo da su studenti, najbolji đaci, dok najboljim maturantima pružamo besplatno letovanje. Ovo je još jedan u nizu projekata koji sprovodimo i jedinstvena smo opština u Srbiji koja pruža mladima da odmah po završetku školovanja svoje znanje koje imaju, trud i rad da iskoriste i da svoju karijeru grade u Obrenovcu – izjavio je Mirićić.

On je naglasio da postoje primeri učenika koji su pre 4 godine završili Tehničku školu u Obrenovcu i danas rade na rukovodećim pozicijama u kompaniji ”Mei Ta”.

– Uz pomoć novih CNC mašina, u buduće učenici će dolaziti sa dobrom obukom u kompaniju ”Mei Ta” i njihova dalja obuka će biti znatno kraća. Za rad na ovim mašinama najbitnije je da učenici pokazuju volju i trud – kazao je Lazar Jašić iz kompanije ”Mei Ta Europe” i pozvao sve zainteresovane da 23. i 30. januara od 10.00 časova dođu na ”Open day” kao bi se upoznali sa novim radnim mestima u ovoj kompaniji.

Učenici Tehničke škole su takođe izrazili veliko zadovoljstvo zbog novih CNC mašina, i po njihovim rečima praktična nastava će u buduće proticati na jedan zanimljiviji i kvalitetniji način.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE