Obrenovac, 29.11.2021

CENA STRUJE ZA PREDUZETNIKE SKAČE


Izvor: nova.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 04.11.2021.
Socijalno-ekonomski savet (SES) Srbije prihvatio je inicijativu privrede za kontrolisano povećanje cene električne energije za preduzeća

Foto:N1


„Privredni subjekti uglavnom imaju zaključene ugovore sa Elektroprivredom Srbije do kraja ove godine, a nekima je ugovor već istekao i struju plaćaju po novim cenama. Poskupljenje je drastično, ide i preko 100 odsto i odgovorno tvrdim da je to skok troškova koji dobar deo preduzeća neće moći da izdrži“, rekao je predsedavajući SES-a Miloš Nenezić, navodi se u saopštenju.

On je dodao da to nije problem samo za privredu, već da vodi ka spirali koja će se preneti na celo društvo, jer sledi skok cena proizvoda i ugrožavanje životnog standarda stanovništva.

„Neophodno je da država reaguje brzo i efikasno, kao što je reagovala i tokom pandemije, kako ne bismo urušili stabilnost koju smo uz puno truda gradili poslednjih godina“, kazao je Nenezić.

Najavljeno je i skoro održavanje vanredne sednice SES-a, upravo zbog najavljenog skoka cene električne energije, kao i zbog još dve incijative: da se smanji akciza na gorivo za preduzeća koja se bave transportom i da se o promeni minimalne cene rada razgovara dva puta godišnje, a ne jedanput kao do sada.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE