Obrenovac, 13.06.2021

DOBRODOŠLI U 'RETAIL PARK NEST' (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 27.05.2021.
Svečano otvoren novi tržni centar

Foto:obrenovac.rs


U prisustvu predstavnika Grada Beograda i Gradske opštine Obrenovac, direktora „RC Europe” Mihaela Avgustina i ambasadora Republike Češke Tomaša Kuhta danas je svečano otvoren novi tržni centar u Obrenovcu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je istakao da nema malih i velikih investicija jer svaka zahvaljujući kojoj se zapošljava makar jedan čovek podjednako je važna.

– Ovde će da radi 150 ljudi, što je jednako važno kao i Meita gde je zaposleno tri i po hiljade ljudi. Samo tako, investicijama koje su svuda, možemo da razvijamo našu zemlju i Beograd – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji, podsećajući da je na ovom mestu prošlog novembra postavljen kamen-temeljac.

– Sledi i druga faza, te će biti novih firmi i novih investicija. Kao što smo bili najbolji u Evropi u vakcinaciji, tako smo i u privlačenju stranih investitora i obezbeđivanju radnih mesta kako bi ljudi ostali ovde i normalno živeli od svog rada – istakao je Vesić.

Nikada se Obrenovac nije gradio kao što se gradi prethodnih godina, ali i čitav Beograd i Srbija, ocenio je zamenik gradonačelnika.

– Nastavimo li ovako, uspećemo da nadoknadimo sav zaostatak iz devedesetih godina – poručio je Vesić.

Ambasador Kuhta je precizirao da firma „RC Europe” ima mnogo iskustva u izgradnji velikih tržnih centara, a u Srbiji je ovo peti ili šesti projekat.

– Češka je jedan od najvećih partnera Srbiji u trgovinskoj razmeni, ali i investicijama. Nastavićemo i dalje sa ulaganjima – rekao je Kuhta, podsećajući na nedavnu posetu predsednika Vučića Pragu gde se upravo o tome i razgovaralo.

Direktor „RC Europe” Mihael Avgustin precizirao je da je ova investicija vredna više od sedam miliona evra i podvukao podršku opštine Obrenovac, naglašavajući da je to primer odlične saradnje javnog i privatnog sektora.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac je na početku obraćanja pozdravio predstavnike ambasade Republike Češke i Grada Beograda, kao i izvođače radova i okupljene građane.

– Zaista je lep dan danas i neka ovo bude vesnik pobede nad epidemijom i nekih lepih stvari koje smo voleli da se događaju u našem gradu. Mislim da je jako značajno da Obrenovac učinimo lagodnim mestom za život, mestom iz kog mladi neće morati da odlaze i ono što jeste cilj naših dela, investicija i radova bilo da su u pitanju javne stvari ili privatni objekti jeste da Obrenovac postane početak, a ne kao što je to nekada bio kraj Beograda – poručio je Čučković.

– Zamolio bih, a ujedno i zahvalio ambasadoru Češke Republike što je danas sa nama. Zamolio bih ga da, sa obzirom na njegovo veliko iskustvo iz poljoprivrede da razmotri mogućnost učešća njihovih investitora u našem tehnološkom parku vezano za poljoprivredu u selu Ratari. Da nam pomogne ako je moguće i ako ima zainteresovanih Čeških investitora da kupe i investiraju u hotel – rekao je Čučković i zahvalio se u ime pilota koji su zahvaljujući ambasadoru Kuhtu na obuci u Republici Češkoj.

Čučković se takođe zahvalio i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesić i predstavnicima Grada Beograda na projektima koji se sprovode u Obrenovcu.

– U narednim danima imamo otvaranje velikih vodovodnih i kanalizacionih sistema, imamo otvaranje dva vrtića u Obrenovcu. Planiramo još jedan u mestu Draževac, ali sve je to veliki zajednički uspeh svih nas i vrednog naroda Obrenovca koji je podigao ovaj grad posle katastrofe koju smo imali 2014. godine – zaključio je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE