Obrenovac, 17.05.2022

Obrenovački osnovci odmaraju na Bukulji


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.06.2019.
Predstavnici Gradske opštine Obrenovac obišli su mališane koji svoj letnji raspust provode na jednoj od najlepših srpski planina

Foto:Printscreen
Predstavnici Gradske opštine Obrenovac obišli su juče učenike koji letnji raspust provode na Bukulji u odmaralištu ”Centra dečjih letovališta i oporavilišta Beograd” u okviru programa ”Eko kampovi”. Na Bukulji je trenutno 96 đaka iz osnovnih škola iz Skele, Draževca i “Posavski partizani”.

Direktor Sportsko kulturnog centra ”Obrenovac” Ivan Jegorović podseća da program ”Eko kampovi” u potpunosti finansira opština Obrenovac.

"U okviru programa sva deca od prvog do četvrtog razreda iz svih osnovnih škole potpuno besplatno letuju i zimuju na najlepšim srpskim planinama. Svake godine imamo preko 5000 pansiona na planinama", rekao je Jegorović.

"Centar dečijih letovališta kao naš partner ispunjava sve naše zahteve, a to su kvalitetan boravak dece, da se vodi računa o njihovoj ishrani, kao i o rekreaciji", dodao je Jegorović i zahvalio se učiteljicama koje, kako kaže, rade odgovoran i važan posao.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Olga Mirosavljević objasnila je da uz rekreaciju, obrenovački osnovci imaju priliku da pohađaju i ekološke radionice gde se upoznaju sa autohtonim životinjama, biljkama i zanimljivom geografijom.

Pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dragan Blažić navodi da se program ”Eko kamp” uspešno realizuje od juna 2012. godine.

"Na inicijativu predsednika opštine mi smo zatražili saglasnost od Ministarstva zaštite životne sredine da sredstva od takozvanih ”zelenih para” koristimo za programe ”Eko kamp” i ”Eko dinar”. Jedno letovanje ili zimovanje nije mali izdatak za porodicu, kao ni mesečne članarine u sportskim klubovima, to sve u drugim gradovima puno košta, kada sve to zbrojite to je nekoliko desetina hiljada dinara, kojima smo mi kao opština omogućili našim građanima, pre svega u želji da izađemo u susret mališanima", kazao je Blažić.

On ističe da je ponosan na ove programe, koji su jedinstveni i ne postoje više nigde u Srbiji.

Program podrazumeva sedmodnevne ekološke kampove u vreme zimskog, vaskršnjeg i letnjeg raspusta na četiri planine u Srbiji, za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola na teritoriji opštine Obrenovac.

Aktivnost se realizuje u cilju poboljšanja kvaliteta života najmlađih kategorija stanovništva na teritoriji Gradske opštine Obrenovac, odnosno poboljšanja zdravstvene, socijalne i ekološke edukacije dece.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE