Obrenovac, 04.07.2022

DETALJNI CENOVNIK ZA PUTOVANJA ZA USKRÅ NJE I PRVOMAJSKE PRAZNIKE


Izvor: Kurir.rs/ A. Kocić - S. Trajković/Lokalne novine | Obrenovac, 09.03.2022.
Na jedno mesto možete za 60 EVRA, i to na PET DANA!

Foto:Marina Lopičić, Profimedia


Na pragu smo proleća, a u susret nam idu uskršnji i prvomajski praznici, koje mnogi građani koriste za porodične odmore i putovanja na omiljene destinacije, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Iz turističkih agencija kažu za Kurir da su cene turističkih vaučera iste kao i minule godine, a da je najveća zainteresovanost za gradove u kojima su kovid mere ublažene ili za koje nam nisu potrebna kovid dokumenta.

Od Egipta do naših banja

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne organizacije turističkih agencija (Juta), kaže za Kurir da se zbog kovid mera u ponudi prolećnih aranžmana nalaze aranžmani samo pojedini evropski gradovi.

- Istanbul, Solun, Budimpešta, dok se Prag pojavio odskoro. Egipat je interesantan u vreme Uskrsa i Prvog maja jer je tamo moguće kupanje i obično su ti polasci dobro popunjeni. Pojavili su se i pojedini avio-aranžmani za Valensiju, Rim.

Što se tiče cena, one su uglavnom na nekom nivou od prošle godine, uz nešto poskupljenja avio-prevoza zbog cene goriva, koja je drastično skočila. Od destinacija u Srbiji popularne su Vrnjačka banja, Sokobanja, Vrdnik, Bukovička banja, Prolom banja i planine Tara, Zlatibor, Divčibare, Rudnik, Zlatar - kaže Seničić.

Kovid sertifikati

I Milan Lainović, potpredsednik Asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) i vlasnik jedne turističke agencije, kaže za Kurir da je počelo interesovanje naših građana za prolećna putovanja i aranžmane.

- Dosta građana zove, dolazi i raspituje se za turističke vaučere za prolećna putovanja i uskršnje i prvomajske praznike. Velika zainteresovanost vlada zbog toga što su ljudi željni putovanja i odlaska i van granica naše zemlje. Međutim, skoro svi građani se raspituju u kojim gradovima su ublažene mere, pa zbog toga je i najveća zainteresovanost za države za koje nam ne trebaju kovid sertifikati - kaže Lainović i dodaje:

- Građani se najviše raspituju za Mađarsku, Češku, odnosno za Budimpeštu i Prag. Od bližih gradova tu su svakako Sarajevo, Trebinje i Ohrid. Od daljih luksuznih destinacija atraktivni su Istanbul, Dubai, a još uvek vlada interesovanje i za Zanzibar, koji je postao jako popularna destinacija ove godine upravo zbog kovid mera.

Produžena zimska sezona

Prema njegovim rečima, još uvek vlada zainteresovanost za planine Zlatibor i Kopaonik zbog skijanja jer je zimska sezona produžena:

- Ljudima je u poslednje vreme interesantan i Palić. Što se tiče aranžmana za putovanja preko granice, cene su identične kao i prošle godine. Bitno je da je ogromno interesovanje i da se možemo nadati dobroj sezoni. Očekujemo da ćemo posle 15. marta imati jasniju sliku što se tiče ograničenja, mera i uslova za ulazak u druge države te i kada će i gde biti ukinute mere, što je jako bitna stavka za naše turiste.

Mnoge turističke agencije su odavno izbacile ponude za prvomajske i uskršnje praznike za gradove i planine u našoj zemlji. Tako, recimo, četiri noćenja u apartmanu za četiri osobe za uskršnje praznike koštaju oko 150 evra, dok je hotelski smeštaj na Kopaoniku u ovom periodu od 43 do 85 evra.

Istanbul

Jedna od omiljenih destinacija

Jedan od posećenijih gradova u koji naši turisti odlaze tokom godine je Istanbul, koji nazivaju magičnim biserom Turske. Građani koji tamo žele da se upute avionom i provedu dane praznika u hotelskom smeštaju, za četiri noći treba da izdvoje 389 evra.

U cenu aranžmana uključen je avio-prevoz, takse, smeštaj u hotelu i usluge vodiča. Ipak, turisti sa manjim budžetom na istu lokaciju mogu ako idu autobusom. Agencije nude aranžman od šest dana sa tri noćenja, i to se može naći od 95 do 105 evra, zavisno od mesta polaska, ali i agencije preko koje putujete.

Državljani Srbije u Tursku mogu uz potvrdu o potpunoj vakcinaciji, potvrdu o preležanom virusu u poslednjih šest meseci ili negativan PCR test urađen 72 sata pre ulaska u zemlju ili negativan rezultat brzog antigenskog testa urađen 48 sati pre ulaska.

Španija

Barselona

Barselona je grad u koji Srbi rado putuju. Oni koji za praznike tamo žele da odu avionom i provedu dane praznika u hotelu sa četiri zvezdice za tri noći treba da odvoje 510 evra, a za četiri noći 540 evra. U cenu aranžmana uključeni su avio-prevoz, takse, smeštaj u hotelu i usluge vodiča.

Oni koji žele da putuju za manje novca na istu lokaciju i da obiđu još nekoliko gradova to mogu za devet dana, koji uključuju četiri noćenja, i to za oko 230 evra. Državljani Srbije tamo mogu uz potvrdu o potpunoj vakcinaciji ili negativan PCR test urađen 72 sata pre ulaska u Španiju ili potvrdu o preležanoj koroni.

Dubai

Luksuzna destinacija

Oni koji bi sebi da priušte luksuzno putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate to mogu i u ovo doba godine, a koštaće ih kao kraće letovanje ili obilazak nekog evropskog grada. Naime, aranžman od šest dana i pet noći košta 659 evra, a osam dana i pet noći 749 evra. Aranžmani agencija podrazumevaju da je u cenu uključen avio-prevoz, smeštaj, troškovi organizacije puta i aerodromske takse. Državljani Srbije mogu da uđu u Ujedinjene Arapske Emirate sa negativnim PCR testom ne starijim od 48 sati. Za ulazak u Dubai potreban je negativan PCR test ne stariji od 48 sati.

Češka

Prag

Veliko interesovanje naših građana vlada i za putovanje u Prag, pa tako ima turističkih aranžmana u kojima šest dana košta 85 evra, a u cenu je uključen prevoz autobusom. Što se tiče putovanja u Češku, naši državljani koji su potpuno vakcinisani nekom od nama dostupnih vakcina mogu putovati u ovu državu.

Budimpešta

Bez ograničenja

Građanima koji za praznike žele da otputuju u Budimpeštu ne trebaju kovid dokumenta jer nam nije potrebna potvrda o imunizaciji, a ni negativan PCR test. Što se tiče cena aranžmana, oni se kreću od 60 evra pa naviše za pet, uz autobuski prevoz i smeštajem s doručkom.

Beč

Potreban sertifikat

Beč je još jedna u nizu omiljenih destinacija naših turista. Prolećne ponude za ovaj grad kreću se već od 89 evra za šest dana, a u cenu aranžmana je uključen i prevoz. Svi putnici koji nameravaju da posete Austriju treba da poseduju važeći kovid sertifikat o vakcinaciji, preležanom virusi ili negativan test. Ukoliko pak neko planira da uđe u Austriju sa negativnim kovid testom, valjalo bi da zna da će se prihvatiti i brzi antigenski i PCR test.

foto: Profimedia

Pritom, PCR test se prihvata ako je uzet 72 sata pre ulaska, odnosno brzi antigenski test u roku od 48 sati pre ulaska. Međutim, putnici koji nemaju potvrdu o vakcinaciji ili oporavku ili negativan rezultat testa moraju poštovati pravila samoizolacije kada stignu u Austriju.

Ohrid i Sarajevo

Nisu potrebna kovid dokumenta

Idealne destinacije za prolećni odmor su i Sarajevo i Ohrid, a dodatna prednost im je što za ulazak u Bosnu i Hercegovinu i Severnu Makedoniju nisu potrebna kovid dokumenta. Ponude za Ohrid se kreću već od 99 evra za četiri dana, odnosno dva noćenja sa prevozom, dok su aranžmani za Sarajevo već od 80 evra za tri dana sa smeštajem i prevozom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE